Annonse
Glad gjeng: Byråd for næring i Oslo, Gerir Lippestad (nr. to fra høyre) markerte sammen med en glad gjeng i og rundt Tøyen Start Up Village oppstarten for den nye innovasjonsarenaen på Øslo Øst.  Foto: TSV.

Oppstart for Tøyen Startup Village

Lippestad og byrådet har tildelt Tøyen Start Up Village (TSV) rundt en million kroner for å komme i gang. Og torsdag ble oppstarten markert på Tøyen

TSV har som formål å styrke etablering og utvikling I Oslo, og bidra til vekst, entreprenørskap, byutvikling, forskning og utvikling på Tøyen. TSV er et «non- for profit» AS, som innebærer at det ikke skal tas ut utbytte men at eventuelle overskudd skal bidra til nye arbeidsplasser og steds- og byutvikling i og rundt Tøyen, heter det i en pressemelding.

Høgskolen i Oslo og Schibsted Vekst

Med på laget er både små og store bedrifter, private næringer, offentlige organisasjoner, ildsjeler og akademiske miljøer. Blant annet har Høgskolen i Oslo og Akershus meldt sin interesse for å ha prosjektplasser i oppstartslandsbyen. Når innovasjonsfabrikken Schibsted Vekst når etablerer seg på Tøyen sammen med TSV, vil Oslo få en unik arena for innovasjon og næringsutvikling, mener næringsbyråd Lippestad.

– Vi ønsker å drive en aktiv og involverende næringspolitikk. Jeg håper TSV vil bidra til et økt samspill mellom store og små bedrifter. Tøyen er på god vei til å bli en ekte, nyskapende og berikende oppstartsarena for Oslo lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Geir Lippestad.

Byutviklingslab

– Det å satse bredt på byutvikling vil være sentralt for TSV. Vi vil derfor legge vekt på dette når vi setter sammen aktørene i TSV. Vi vil ha tverrfaglige miljøer av grundere, akademia og større virksomheter men med et gjennomgående tema, nemlig byutvikling, sier styreleder i Tøyen Startup Village, Fredrik Syversen i IKT Norge.

Om Tøyen StartUp Village (TSV)

  • Det var som et innspill til Innovasjon Norges worskshop Drømmeløftet at IKT Norge i 2015 introduserte ideen om Tøyen Startup Village.
  • Ideen ble videreutviklet i samarbeid med Oslo kommune, Entra og private ildsjeler.
  • TSV har tre fysiske lokaler på Tøyen som åpner i september 2016: Torget – resepsjon for TSV og mini-arbeidsfellesskap med servering, Hagegata 23 – et 1200 m arbeidsfellesskap innen byutvikling, med både enkeltplasser, studioer og arbeidsmiljøer for FoU-aktører, Auditoriet – eventlokale med plass til opptil 400 personer.
  • Formell åpning av Tøyen Start Up Village skjer i september 2016. 

 

 

Annonse
Annonse