Arbeidsliv

Det er usikkert hvor hardt flytrafikken rammes av streiken. Foreløpig er den upåvirket.

Opptrapping av streiken i oljesektoren - kan ramme flytrafikken

Regn med redusert kapasitet og forsinkelser til helga, er beskjeden fra Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med onsdag 29. juni trapper Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Parat opp streiken i oljesektoren, som vil bli gjeldende på flyplassene i Bodø og Trondheim (Værnes).

– Norsk Transportarbeiderforbund og Parat har foreløpig begrenset og samkjørt sine uttak for i minst mulig grad ramme uskyldig tredjepart. Vi ser oss nå likevel nødt til å trappe opp streiken for å få arbeidsgiverene tilbake til forhandlingsbordet sier Lars M. Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.

Ifølge Avinor er det likevel ingen fare for at flyselskaper må avlyse flyginger eller flyplasser må stenge, skriver NTB.

– Alt går som normalt ennå, og selv etter at streiken trappes opp onsdag vil det foreløpig ikke få noen konsekvenser, sier Avinors kommunikasjonssjef Kristian Løksa til nyhetsbyrået.

Deretter blir det mer usikkert.

NTF og Parat har varslet ytterligere opptrapping av streiken fra søndag 3. juli. Da vil streiken totalt omfatte flyplassene i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen og Stavanger, Smart Fuels depoter i Skjelnan ved Tromsø og Lillesund ved Haugesund, depotene til Bunker Oil i Ålesund og Sisterne i Oslo, samt depotet i Skålevik ved Bergen.

Opptrappingen av streiken i Flytanking AS vil gjøre det vanskeligere å få tanket flyene på de flyplassene hvor de ansatte er i streik, opplyser Parat. Når de ansatte ved Sisterne Drift DA blir tatt ut i streik søndag morgen, vil det ramme utkjøring og leveranse av drivstoff fra Sjursøya.

Både i luftambulansen i Troms og ved Flesland i Bergen er det bekymring for hvordan flytrafikken vil se ut til helga.

– Nå er vi veldig spente alle sammen på hvordan uken blir. Vi vil få redusert kapasitet gjennom uken og det vil føre til en del forsinkelser. Per nå fyller flyene i Oslo og ved andre lufthavner hvor det er ikke er streik. På innenriksflyginger er det mulig å fylle for begge veier, forteller operativ sjef på Flesland, Øystein Skaar, til NTB.

– Svært skuffet

Det ble brudd i meklingen mellom Norsk Industri og NTF og Parat natt til lørdag 25. juni.

– Vi er svært skuffet over at arbeidsgiverne ikke ville akseptere samme heving av minstelønnssatsene i dette tariffområdet som i det ble avtalt i frontfaget mellom Fellesforbundet og Norsk Industri. For å få til en løsning valgte vi i meklingen å frafalle alle andre krav enn de som var avtalt i frontfaget uten at Norsk Industri kom oss i møte, sier Johnsen, og legger til:

– Vi kommer ikke til å gi oss før vi får gjennomslag for dette minimumskravet, og vil derfor fortsette opptrappingen av streiken til vi får en løsning.

Powered by Labrador CMS