Samfunn

Vant over NHO Service: Oslo kommune og byråd for eldre helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen.

Oslo kommune vant over NHO

Oslo kommune kan be om anbud for drift av barnevernsinstitusjoner kun fra ideelle aktører. Det slår Byfogden i Oslo fast. NHO Service saksøkte kommunen fordi kommersielle aktører ikke fikk delta i anbudsrunden.

Publisert Sist oppdatert

I vår utlyste Oslo kommune en anbudsrunde i barnevernssektoren kun forbeholdt ideelle aktører. Det fikk NHO Service til å se rødt. På vegne av sju kommersielle barnevernsaktører gikk de til sak mot kommunen for å stanse anbudsrunden. Denne uka ble det klart at de ikke vant fram. Kommunen vant og ble tilkjent 75.600 kroner i saksomkostninger,. skriver Klassekampen.

Saken kan få betydning langt utenfor Oslo: Den politiske striden om kommersielle velferdsaktører står landet rundt.

– Dette er viktig for mange andre kommuner. Oslo er en stor kommune, og vi har råd til å ta kostnadene om vi hadde tapt. Det har ikke alle andre, sier byråd for eldre helse og sosiale tjenester i Oslo kommune Inga Marte Thorkildsen (SV) til avisa.

Dag Ekelberg, direktør for næringspolitikk i NHO Service, sier til Klassekampen at de er skuffet over rettens dom.

– Det betyr at flere som har levert gode barnevernstjenester til Oslo kommune blir ekskludert. Man river deler av eksistensgrunnlaget vekk fra dem, og det er alvorlig, sier han til Klassekampen.

Ifølge Ekelberg vil NHO Service nå bringe saken inn for EØS-domstolen ESA.

Powered by Labrador CMS