Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto. Nav.

Over 15.000 færre ledige stillinger på fem år

Tallet på ledige stillinger i tredje kvartal var så godt som uendret sammenliknet med samme kvartal i fjor. Det kan tyde på en utjevning etter fem år med nedgang i jobbtilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Utforsk bevegelsene i arbeidsmarkedet lenger ned i saken!

Det var kun 600 færre ledige stillinger i tredje kvartal 2016 sammenliknet med året før. Totalt ble 51.200 stillinger lyst ut i denne perioden. Prosentandelen ledige stillinger ligger på nøyaktig det same som tilsvarende periode i 2015, 1,8 prosent.

Den knappe nedgangen ble først og fremst drevet av undervisning og offentlig administrasjon, som hadde en nedgang fra 3. kvartal 2015 til samme kvartal 2016 på henholdsvis 30 og 29 prosent.

Nedgangen i ledige stillinger til bergverksdrift og oljenæringen fortsetter også, og nærmer seg null. Med 300 ledige stillinger dette kvartalet er jobbtilbudet halvert fra året før. Bransjen har som kjent vært gjennom en formidabel nedtur de siste årene. I tredje kvartal 2012 var antall ledige jobber i denne bransjen hele 2.100, opplyser SSB.

Det er normalt store kvartalvise variasjoner i jobbtilbudet, men de siste fem årene har antall ledige stillinger dalt jevnt. Isolert sett har jobbtilbudet i tredje kvartal dalt med over 15.000 stillinger i denne perioden.

Det var også færre jobber i pleie- og omsorgstjenester i institusjoner, som opplevde en nedgang på 1.800 ledige stillinger. Likevel var det 6.900 ledige stillinger i denne næringen. Det tilsvarer 3,7 prosent av alle stillingene i den næringen, noe som er dobbelt så høyt som for alle næringene sett under ett, opplyser SSB.

Oppgang

I faglig-, vitenskapelig-, og teknisk tjenesteyting er historien imidlertid en helt annen. De næringene opplevde en formidabel økning i antall ledige stillinger i tredje kvartal sammenliknet med året før: hele 57 prosent, eller 3.300 stillinger, mot 2.100 i 2015.

Også i industrien steg tallet på ledige stillinger fra 1700 i fjor, til 2000 i år.

Ledige stillinger

  • Stillingen må være utlyst, formelt eller uformelt, for å kvalifisere som en «ledig stilling».

  • Uformelle utlysingar kan være oppslag i butikk eller formidling via ansatte, venner eller familie.

  • Ledige stillinger som kun er åpne for interne søkere blir ikke medregnet.

  • En utlyst stilling blir talt med i statistikken selv om den på referansetidspunktet er fylt.

Prosentandelen ledige stillinger

  • Defineres som tallet på ledige stillinger i prosent av det totale antallet stillinger; altså summen av arbeidstakerforhold og ledige stillinger.

(Kilde: SSB)

Powered by Labrador CMS