Europa

Spanias statsminister Mariano Rajoy er i trøbbel etter Spanias parlamentsvalgi desember. Nå kan sosialdemokratene og venstrepartiene ta over.

Overraskende vending kan gi ny spansk regjering

Podemos-lederens kuvending kan gi ny regjering med sosialdemokrater og venstrepartier i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringsforhandlingene pågår, foreløpig uten resultat, etter parlamentsvalget i desember. Ingen av de to tradisjonelle regjeringspartiene, konservative PP og sosialdemokratiske PSOE, fikk flertall alene.

Statsminister Mariano Rajoy fra PP, som ble størst i valget, fikk oppdraget med å sondere terrenget for å danne regjering.

EU-parlamentarikeren og lederen for venstrepartiet Podemos, Pablo Iglesias, strekte ut en hånd til sosialdemokratene og det forenede venstre, rapporterer El Pais. Partiet hadde tidligere avvist å gå i regjering med sosialdemokratene. For å få eget flertall må likevel flere partier inngå enn de tre, skriver eurpaportalen.se.

Sosialdemokratenes leder, Pedro Sánchez, sier likevel at han vil avvente resultatet fra statsminister Rajoys forsøk. Det har tidligere blitt spekulert i at PP og PSOE kan komme til å danne en bred koalisjon.

På onsdag innleder kong Felipe den andre forhandlingsrunden.

Powered by Labrador CMS