Europa

Polens utenriksminister Witold Waszczykowski.

Polen vurderer Brexit likevel

Landet kan oftre velferdsordninger for sine egne Storbritannia-baserte innbyggerte mot tilgjengelige NATO-baser.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver euobserver.com.

Polen har sagt at landet er villig til å ofre britiske velferdsrettigheter for britisk støtte fra NATO-baser, siden landet nærmer seg paria-status i EU på grunn av hjemlige reformer.

Landets utenriksminister, Witold Waszczykowski, snakket om det britiske utspillet i et intervju med Reuters i Warsawa søndag.

På spørsmål om det var noe Storbritannia kunne gjøre for å myke opp den polske opposisjonen for ideen om å fryse velferdordninger for EU-migranter, svarte han:

– Absolutt. Storbritannia kunne tilby noe til Polen, med tanke på sikkerhet.

– Vi opplever at vi er et slags andrerangs NATO-medlem, fordi det i sentral-Europa ikke er noe viktig nervær av allierte styrker eller forsvarsinstallasjoner, noe som gir Russland et påskudd til å være i regionen, sa han.

Han sa den polske regjeringen, som ble valgt inn i oktober, vil øke velferden og lønningene hjemme for å korrigere for potensielle britiske restriksjoner.

– Det vil bli veldig vanskelig for oss å akseptere noen form for diskriminering av polske arbeidere, med mindre Storbritannia hjelper oss med tanke på polske forsvarsambisjoner på møtet i Warsawa, sa han.

Powered by Labrador CMS