Arbeidsliv

Pwc tester tappekranøkonomien

Revisor- og rådgivningsgiganten lanserer nettsted for småoppdrag.

Publisert Sist oppdatert

Pwcs nye internasjonale portal skal, i likhet med for eksempel Finn.no i Norge, bidra til at enekelte selskapets interne oppdrag kan løses av frilansere.

Den nye tjenesten har fått navnet Talent Exchange og har vært operativ siden begynnelsen av februar. Her kan interesserte fortelle litt om seg selv, laste opp CVen, og dersom de kommer igjennom nåløyet, få tildelt småoppdrag.

Mandag var det allerede lagt ut flere oppdrag på portalen. TE-0138 Accounting Analytics har for eksempel oppstart 14. mars og er ventet å pågå i seks uker. Pwc forventer at man har kunnskap om en rekke IT-systemer og programmer for fremstilling av datagrafikk. I tillegg må kunne reise for oppdraget som holder til i San Jose i California, og man må være amerikansk statsborger.

Ifølge Pwcs toppsjef, Bob Mortiz, er målet å lettere kunne hente inn de riktige folkene på riktig sted til riktig tid. Til Financial Times sier han at Pwc også ønsker å dra nytte av "et generasjonsskifte i retning av et mer fleksibelt arbeidsliv".

– Vi vet at stadig flere ønsker å være uavhengige kontraktører heller enn fulltidsansatte. Spørsmålet er derfor: hva kan vi gjøre for å bidra til at folk får nettopp det, spør Mortiz FT.

Ifølge Pwc har 4650 allerede registrert seg på portalen.

Powered by Labrador CMS