Annonse
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie trekker fram høy innvandring og økende ledighet som forklaring på at stadig flere må ha sosialhjelp.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie trekker fram høy innvandring og økende ledighet som forklaring på at stadig flere må ha sosialhjelp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Rekordmange på sosialhjelp

Ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes er bekymret over at stadig flere bransjer rammes av arbeidsledighet.

– Nå øker arbeidsledigheten kraftig. Det er full stopp, for ingeniører, IKT-folk og folk som jobber i oljenæringen, og nå også for bygg og anlegg, og for flere og flere fag, sier han til NRK.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er arbeidsledigheten den faktoren som påvirker sosialhjelpen mest, og i oljeavhengige Rogaland er ledigheten størst i landet.

Men det er ikke bare i Sandnes utbetalingene til sosialhjelp øker. I Oslo steg den med 15 prosent i fjor sammenlignet med året før.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) viser til at det finnes ledige jobber mange steder i landet. Hun mener økningen har ulik forklaring avhengig av hvor i landet man er.

– Man har økt ledighet i deler av landet, kombinert med en høy innvandrerstrøm. Det er jo grupper som er sårbare når det gjelder økonomi, og det gjenspeiler seg i sosialbudsjettene. Det viser bare hvor viktig det er at vi nå klarer å få flere i jobb og færre på stønad, sier hun.

 

Annonse
Annonse