Ledelse

Kristian Røkke er foreslått som medlem av Aker-styret.

Røkke jr. inn i Aker-styret?

Publisert Sist oppdatert

Den 22. april holdes Aker ASAs årlige generalforsamling. I den forbindelse ble det denne uken sendt ut et skriv fra nominasjonskomiteen om forslag til endringer i styret.

Der kommer det fram at Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian Røkke, er enstemmig ønsket som nytt styremedlem i en periode på minst to år.

Nominasjonskommiteen består av Kjell Inge Røkke, Leif-Arne Langøy og Gerhard Heiberg. Styret til Aker ASA skal til enhver tid bestå av mellom seks og 12 medlemmer, hvorav en tredel skal være en del, og valgt, av de ansatte.

I tillegg til innstillingen av Kristian Røkke som styremedlem, innstiller komiteen Kjell Inge Røkke og Finn Berg Jacobsen til gjenvalg. Foruten disse vil styret i selskapet bestå av Kristin Krohn Devold, Karen Simon og Anne Marie Cannon.

Kristian Røkke tok sommeren 2015 over som sjef i selskapet Akastor, som tidligere det samme året ble skilt ut fra Aker Solutions som et rent oljeserviceselskap.

Aker ASA har eierandeler i blant annet Det norske oljeselskap, Aker Solutions, Akastor, Kværner, Ocean Yield, Aker BioMarine og Havfisk.

(DP/NTB)

Powered by Labrador CMS