Samfunn

Oljeminister Tord Lien og klimaminister Vidar Helgesen er rykende uenige.

Rykende uenige statsråder

Oljeminister Tord Lien sår tvil om klimaministerens uttalelser om at det aldri skal letes etter olje utenfor Jæren.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten skriver om uenigheten mellom oljeminister Tord Lien og klimaminister Vidar Helgesen. Helgesen har vært krystallklar, blant annet på NRK og på Twitter om at det aldri vil bli åpnet for petroleumsvirksomhet utenfor Jæren.

Da Olje -og energidepartementet åpnet opp flere blokker for olje og gassleting, i forbindelse med den 24. konsesjonsrunden, førte det til mye bråk.

VG avslørte dessuten at oljeminister Tord Lien har feilinformert Erna Solberg, at Lofoten først ble åpnet for oljeselskapene og at Lien åpnet for oljesøknader i et vernet område utenfor Jærkysten.

Statsminister Erna Solberg sier hun har tillit til sin oljeminister. Det gjenstår å se om hun fortsatt har det, etter Liens uttalelser til Stavanger Aftenblad mandag:

– Det er ingen sammenheng mellom vern og forbud mot aktivitet. I verneområder skal hensynet til verneverdiene tas vare på dersom det skal settes i gang aktivitet. Vi har ikke tatt stilling til hvilke arealer som skal utlyses i Jæren, men vil gjøre dette etter at selskapene og Oljedirektoratet har gjort sin vurdering, sa Lien til avisen.

Generalsekretær i WWF Norge, Siv Jensens søster, Nina Jensen, kaller situasjonen er fadese.

– Lien har ført statsministeren bak lyset, så velger han å se bort fra et fattet norsk vedtak. Det må bli slutt på dette tøyset, sier hun til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS