Samfunn

FRA EU TIL SPD: Martin Schulz gir seg som president i EU-parlamentet og går tilbake til tysk politikk. Han tilhører det sosialdemokratiske partiet SPD.

Schulz gir seg som president for EU-parlamentet

Martin Schulz har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg som president for EU-parlamentet. I stedet varsler han comeback i tysk politikk.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil ikke stille til valg for en tredje periode som president for EU-parlamentet. Neste år vil jeg stille i valget til nasjonalforsamling i Tyskland som kandidat for mitt parti SPD i Nordrhein-Westfalen, sier Schulz.

Tysk presse har vært full av spekulasjoner om Schulz de siste ukene.

Tidligere i høst kom det fram at han ikke kunne ta gjenvalg som president for EU-parlamentet for gitt på grunn av voksende motstand i den konservative partigruppen.

Nå er han i stedet favoritt til å overta som utenriksminister i Tyskland etter Frank-Walter Steinmeier, som er på vei over i rollen som Tysklands president.

Ifølge tysk presse ønsker Schulz også å bli statsministerkandidat for sosialdemokratiske SPD i valget til nasjonalforsamling neste høst. Partiet velger sin statsministerkandidat i januar.

Powered by Labrador CMS