Arbeidsliv

– Norske skog er på randen av konkurs. Kommunen smeller på en lokal skatt på næringsbygg, som gir 20 millioner i inntekt, men risikerer samtidig å miste hele bedriften, sier Breivik.

Skogeierleder: – Skatt på arbeidende kapital er tragisk

Publisert Sist oppdatert

Høyre-politiker og styreleder i skogeiersamvirket Viken Skog, Olav Breivik, mener skatt på næringsbygg og arbeidende kapital står i veien for å sikre eller skape jobber i industrien.

Breivik, som er ordfører i Hobøl, mener skatt på arbeidende kapital er «helt tragisk», og aller verst er kommunal skatt på næringsbygg, skriver Nationen.

– Det er dyre arbeidsplasser som skal lages. Moderne produksjonsbedrifter som krever stor plass, betaler 70 ganger mer skatt per årsverk enn for eksempel et advokatkontor gjør, selv om advokaten antakelig har betydelig større betalingsevne, sier Breivik.

– Politikerne må ta inn over seg hvor kraftig rammebetingelsene slår ut for bedriftene som ønsker å skape noe nytt.

Han trekker fram Halden som et eksempel på en kommune der han mener politikerne ikke evner å se hele bildet.

– Norske skog er på randen av konkurs. Kommunen smeller på en lokal skatt på næringsbygg, som gir 20 millioner i inntekt, men risikerer samtidig å miste hele bedriften, med rundt 500 ansatte, som gir 60 millioner i skatteinntekter. Sånt går ikke, sier Breivik.

Powered by Labrador CMS