Samfunn

Statsminister Erna Solberg (H) avviste i Stortingets muntlige spørretime onsdag å gripe inn i den pågående lokførerstreiken.

Solberg avviser å gripe inn i lokførerstreiken

Senterpartiet vil ha statsministeren på banen for å få på plass en forskrift som partiet mener vil kunne avslutte lokførerstreiken. Helt uaktuelt, repliserer statsminister Erna Solberg (H).

Publisert Sist oppdatert
I Stortingets muntlige spørretime onsdag viste Janne Sjelmo Nordås (Sp) til at streiken handler om utdanning av lokførere.

Hun pekte videre på at staten, ved å forskriftsfeste offentlige krav til utdanning, kan løse problemet, og på at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har varslet et møte om to uker for å avklare utdanningsspørsmålet.

– Det er ikke holdbart at regjeringen vil vente i to uker, med påfølgende kaos for alle togpendlerne, med å få avklart denne saken, sa Nordås.

– Vil statsministeren ta initiativ til at det umiddelbart blir fastsatt en slik forskrift? ville hun vite.

Solberg viste til at streiken er lovlig.

– Da er det naturlig at regjeringen ikke fra Stortingets talerstol kommenterer innholdet og grunnlaget for streiken, sa hun, og viste til partene for kommentarer.

– Dette er ikke en streik om hva staten skal gjøre, men om hva som skal tariffreguleres. Det har ikke myndighetene noe som helst med. Det bør ikke Stortinget, i respekt for trepartssamarbeidet, blande seg inn i.

Powered by Labrador CMS