Fra papirutgaven

The Rolling Stones' utstilling i London, «Exhibitionism», åpnet forrige uke.

Stones på museum, men ruller videre

The Rolling Stones har lansert «Exhibitionism», en museumsutstilling med godbiter fra bandets 54 gamle historie. Ny plate og turné er likevel på trappene.

Publisert Sist oppdatert

Rullesteinene har nettopp satt billettrekord med sin Olé-turné i Sør-Amerika, som ble kronet med en gratiskonsert på Cuba.

Umiddelbart etter dette lanserte bandet sin utstilling på Saatchi Gallery i London. «Exhibitionism» skal være en vandreutstilling, og skal besøke flere storbyer. Hvilke er ennå ikke offentliggjort.

5. april åpnet utstillingen, som inneholder over 550 sjeldne og originale Stones-objekter. Her finner du alt fra en fullstørrelse-konstruksjon av leiligheten Mick Jagger, Brian Jones og Keith Richards bodde i i 1963, via vintage-instrumenter, backstage-rom og en 3D-opplevelse fra scenen, mens Satisfaction spilles. I tillegg kan du mikse egne Stones-låter. Tapen fra den legendariske Crawdaddy-konserten i 1963 (en av bandets første) ligger også fristende plassert på bordet foran deg.

Pinlig Facebook-affære

Selv om utstillingen så langt har vært en suksess, er det ikke alle som er glade for oppmerksomheten. Den tidligere Stones-gitaristen, Mick Taylor, ble så snurt etter at han visstnok ikke ble invitert til åpningen at han ba om at alle bilder av ham og ting som kunne knyttes til navnet hans ble fjernet fra utstillingen. På Taylors Facebook-side ble følgende melding postet:

«It appears they are using my name and likeness for another multi-million dollar making exercise. I can't help wondering why nobody has invited me to the opening at Saatchi Gallery?

Stones har prøvd å etterkomme Taylors krav, men noen ting har blitt værende likevel.

Ny plate og turné

Siste nytt fra Stones-leiren er at bandet holder på å spille inn ny plate, og Mick Jagger uttalte nylig til BBC at bandet vil komme tilbake til Storbritannia for nye konserter om ikke lenge.

Foto Terje Eriksen

Slik så det ut i leiligheten der Mick Jagger, Brian Jones og Keith Richards bodde i i 1963, året før de slo igjennom for alvor.

Leiligheten er gjenkonstruert i utstillingen «Exhibitionism» (Foto: Terje Eriksen)

Powered by Labrador CMS