Nyskaping

Løsninger for mobilbetaling brer om seg. Her fra en demonstrasjon av Apples løsning.

Storbanker i strupen på DNB med samarbeid om mobilbetaling

Torsdag morgen annonserte storbankene Nordea og Danske Bank at de inngår et samarbeid om mobilbetalingsløsning Mobile Pay. Sammen vil de knuse Vipps og DNB.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som bankene annonserte partnerskapet, inviterte de andre banker inn i samarbeidet.

Målet er å gjøre MobilePay til den «mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden.»

Mobile Pay skal fungere i både Norge og Danmark, og de to bankene vil fra nå være likeverdige distribusjonspartnere av tjenesten. Dermed går bank-gigantene rett i strupen på DNBs kjempesuksess Vipps.

– Formålet er å sikre forbrukere og bedrifter i begge land en mobil betalingsplattform med stor utbredelse, høy brukervennlighet og fokus på innovasjon, heter det i pressemeldingen fra partene.

Ved å invitere flere banker inn håper de å nå både bredere enn hva DNB klarer med Vipps.

– Med MobilePay har vi mulighet til å gi nordiske brukere og bedrifter et av verdens mest utbygde mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke utbredelsen og samtidig får MobilePay økt muskelkraft til å akselerere innovasjonen, slik at vi kan sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter.

MobilePay

  • Etablert i Danmark i 2013 og har i dag 3,1 millioner brukere og flere enn 27.000 bedriftskunder.
  • Lansert i Norge i 2015 og har til nå blitt lastet ned over 300 000 ganger.
  • Omfatter betaling mellom privatpersoner, betaling i butikk hvor MobilePay er integrert i kassesystemet, en online-løsning og en appswitch-løsning.

(Kilde: Nordea)

Powered by Labrador CMS