Ledelse

Stresset av å drive med jobbsøking?

Her er tre hverdagstips på veien.

Publisert Sist oppdatert

Å søke jobber kan være en stressende affære, ikke minst fordi det kan ta lenger tid enn forventet å skaffe seg en ny jobb. Det danske jobbsøkernettstedet jobogledelse.dk mener at den enkelte jobbsøker kan gjøre en hel del for å dempe sitt eget stressnivå. De byr på noen tips, som ikke nødvendigvis vil kurere jobbsøkerstresset, men de mener rådene kan bidra til å både til å redusere stresset og gjøre folk mer fokuserte i søkerprosessen. Her er tre av tipsene i kortversjon:

  • Legg en plan
    Erkjenn at jobbsøkingen kan ta lang tid. Lag en langsiktig plan, for eksempel for det neste halve året. Gjør research på bransjen du søker jobb i og forsøk å gjøre et realistisk anslag for hvor mange nye kontakter du må ha og hvor mange intervjuer du må igjennom før du får et jobbtilbud. Vurder også hvor mange søknader du tror du må skrive, hvor mange virksomheter du må kontakte etc. Del den langsiktige planen opp i delmål, for eksempel for måneden, uken og dagen.
  • Plei den fysiske formen
    Mosjon, søvn og sunn mat kan gjøre overraskende mye for å dempe stressnivået. Selv om du skulle slite med motivasjonen til å søke jobber i perioder, så ikke la det gå ut over din fysiske form. Forsøk å skape og holde på noen gode rutiner selv om hverdagen er annerledes enn du er vant til.
  • Omgi deg med familie og venner
    Når stresset kommer, kan folk ha en tendens til å isolere seg, hvorpå de tunge tankene ka ha lettere for å sige på. Omgi deg med mennesker som kan bidra til å bedre humøret ditt og som fokusere på de positive sidene ved livet, lyder rådet fra jobogledelse.dk. Unngå svartsynte folk. Prioriter å være sammen med familie og venner som støtter deg.
Powered by Labrador CMS