Samfunnsansvar

Fire av fem studenter bryr seg ikke særlig om studentsaker, ifølge en undersøkelse Sentio har gjort på vegne av Norsk studentorganisasjon og Universitas.

Studenter uinteressert i studentsaker, viser undersøkelse

Fire av fem studenter bryr seg ikke særlig om studentsaker, ifølge en undersøkelse Sentio har gjort på vegne av Norsk studentorganisasjon og Universitas.

Publisert Sist oppdatert
Valgforsker Frank Aarebrot mener resultatet synliggjør studenters generelle samfunnsengasjement.

– Dette resultatet er ikke så merkelig. Studenter har mange ulike interesser, og er opptatt av politikk som går lenger enn deres egen nesetipp. De er sannsynligvis mer engasjert i utenrikspolitikk, finans og Syria-flyktninger enn bygging av studentboliger, sier han til Universitas.

Hovedgrunnene til at studentsaker ikke når opp som valgkampsaker hos de store partiene, er ifølge Aarebrot at studentene ofte ikke melder flytting til de kommunene de studerer i, og at politikerne i byer med mange studenter ikke bringer studentsaker opp på dagsordenen.

Aksel Braanen Sterri, tidligere leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), frykter at det manglende engasjementet for studentsaker skyldes at studenter egentlig ikke er opptatte av hvordan studiene kan gjøres bedres.

– Det kan også hende at studentene mener at man allerede har det ganske greit som student i dag, sier Sterri.

Professor Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap ved UiO, sier at studentsaker sjelden har stått høyt på dagsordenen hos de politiske partiene.

– Men det er også studentenes ansvar å fremme disse sakene. Mange grupper har lobbyister hos politikerne, men man ser sjelden at studenter som bevegelse engasjerer seg politisk for å få til noe i én bestemt sak, sier Aardal. (©NTB)

Powered by Labrador CMS