Europa

Marita Ulvskog i EU-parlamentet angrer sine uttalelser om at hun ikke hadde håp for en løsning på utstasjoneringsdirektiv-problemtatikken.

Svensk statsråd angrer uttalelse

Marita Ulvskog, sosialdemokrat i Europaparlamentet, trekker sin tidligere uttalelse om svenske lønnsvilkår for utenlandske arbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Europaportalen.

Ulvskog sier nå at hun angrer sin uttalelse til avisen Arbetet torsdag, der hun sa at hun ikke lenger hadde «noe stort håp» om at det omdiskuterte utstasjoneringsdirektivet skulle kunne reformeres i den retningen Sverige ønsker.

– Jeg har sikkert formulert meg uklart, fordi jeg har et klart håp om en løsning. Men det blir en ganske lang og komplisert vei, sier hun til Europaportalen.

Hun forteller at hun ikke er feilsitert, og vil ikke skylde på andre enn seg selv. Hun bedyrer imidlertid at hun ikke har gitt opp håpet om en løsning på reformering av utstasjoneringsdirektivet.

Ansvarlig minister, og en av dem i EUs ministerråd som har behandlet spørsmålet, arbeidsmarkedsminister Ylva Johansson, sier at diskusjonene mellom medlemslandene fortsetter etter at elleve lands forsøk på å stoppe forhandlingene av formelle grunner i sommer ble avvist av EU-kommisjonen.

Johansson anbefaler landene til å lytte til hverandre.

– Faren er at det utarbeides to lover mellom medlemslandene, sier hun til nettstedet.

Powered by Labrador CMS