Europa

Yuusuf Warsame (8) omkom etter at en håndgranat ble kastet inn i leiligheten han befant seg i mandag 22. august.

«Sverige – et eksempel på hvordan man ikke bør håndtere immigrasjon»

Publisert Sist oppdatert

Mandag 22. august kastet noen en håndgranat inn i vinduet til en somalisk familie i bydelen Biskopsgården i Gøteborg. Granaten tok livet av den åtte år gamle britiske gutten Yuusuf Warsame, som var på besøk.

«Det at en svensk åtteåring blir drept i Gøteborg, bør knuse alle illusjonene om Sverige», skriver Tove Lifvendahl, politisk redaktør i Svenska Dagbladet, i en kommentar i The Spectator torsdag.

Passer inn i et mønster

«I årevis har Sverige sett på seg selv som en «humanitær supermakt», og markert seg med å ikke gå i krig, men ta imot krigens flyktninger», skriver kommentatoren.

På 15 år har rundt 650.000 funnet veien til Sverige. Av de 163.00 som kom i fjor, fikk 32.000 innvilget asyl. Sverige tar imot mer flyktninger i forhold til innbyggertall enn noe annet land i Vesten.

«Når det kommer til å tilby flyktninger en trygg havn, gjør ingen det bedre. Men når det kommer til å integrere dem vi tar inn, gjør vi det ikke så bra», skriver Lifvendahl.

Den svensk kommentatoren, som er tilknyttet partiet Moderaterna, mener drapet passer inn i et mønster som svensker langsomt begynner å bli oppmerksomme på. For et år siden ble en fireåring drept av en bilbombe i Malmø. Politiet mener, da som nå, at voldshendelsene er knyttet til krig mellom ulike gjenger.

Ikke lenger så selvgode

Lifvendahl mener Sverige er i ferd med å ta inn over seg at landet ikke var godt nok forberedt på å ta inn så mange flyktninger.

«Vi hører fremdeles politikere som påberoper Sverige å være verdens humanitære stormakt, men de gjør det ikke så ofte og de høres ikke like selvgode ut når de gjør det».

Lifvendahl ønsker alle som vil se hvordan man ikke skal håndtere en migrasjonskrise, velkommen til Sverige.

Powered by Labrador CMS