Ledelse

Tidligere helseminister Sylvia Brustad vil lede Sykehuset Innlandet.

Sylvia Brustad vil lede Sykehuset Innlandet

Publisert Sist oppdatert

Tidligere helseminister Sylvia Brustad (49) er en av søkerne til jobben som direktør for Sykehuset Innlandet.

Brustad ledet fire forskjellige departementer i løpet av sin tid som statsråd i regjeringene til Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg. Fra 2005 til 2008 var hun helseminister og hadde landets sykehusdirektører under seg. Nå vil hun selv bli en av dem, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er en av innlandets mest spennende og utfordrende jobber, sier den tidligere Ap-statsråden. Sykehuset har 9.000 ansatte og et budsjett på 9 milliarder kroner.

Etter at hun var ferdig i regjeringen, har Brustad vært konstituert fylkesmann i Hedmark, hun har ledet Aker Kværner Holding, og fram til nyttår var hun reiselivssjef for Hamar-regionen.

Tidligere Sp-leder og kulturminister Anne Enger er styreleder i Sykehuset Innlandet. Hun sier det foregår en åpen rekrutteringsprosess med et eksternt rekrutteringsbyrå.

– Det ble klargjort fra begynnelsen at man vil fortsette med søk også etter søknadsfristen. Vi må sikre oss de beste kandidatene, sier Enger. Hun sier på generelt grunnlag at hun mener politisk erfaring er undervurdert i en del sammenhenger, men vil ikke kommentere Brustads søknad. (©NTB)

Powered by Labrador CMS