Arbeidsliv

President i mektige Tekna, Lise Lysnes Randeberg, trives godt som styremedlem i Akademikerne og utforer ikke til kamp om ledervervet.

Tekna går ikke for ledervervet i Akademikerne

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet spenning i medlemsorgansiasjonene til hovedorganisasjonen Akademikerne i dag da den største og mektigste medlemsorganisasjonen for ingeniørerne, Tekna, vurderte spørsmålet i sitt hovedstyre.

Fristen for å fremme kandidater til det nye styret går ut i dag. Til nå har både Legeforeningen og Juristforbundet fremmet en kandidat til å ta over hovedorganisasjonen når sittende leder Knut Aarbakke takker for seg i oktober.

Med nærmere 70.000 medlemmer og derigjennom stemmer, som er mer enn det dobbelte av den neste største medlemsorgansiasjonen, sitter Tekna på en nøkkelrolle i det som kan bli et spennende valg.

På møtet i dag ble det klart at Tekna ikke selv går for ledervervet, men at de foretrekker å fremme sin president Lise Lyngsnes Randeberg som styremedlem - en posisjon hun allerede har i dag.

– Det ville være svært unaturlig om ikke Tekna har en styreplass, sier generalsekretær i Tekna, Ivar Horneland Kristensen til Dagens Perspektiv.

Horneland Kristensen ønsker ikke å si noe om hvilken kandidat Tekna foretrekker. En annen stor medlemsorganisasjon, Econa, har tidligere meldt at de heller ikke har ønske om å ta over ledervervet. Dermed styrkes sjansenen til de andre leder-kandidatene, Legeforeningens Kari Sollien og Juristforbundets Curt A. Lier.

Powered by Labrador CMS