Nyskaping

Sintef hilser Norges nye forskningsdirektør, John-Arne Røttingen, velkommen.

Teknologene i Sintef positive til ny forskningsdirektør med tung helsefaglig bakgrunn

Ønsker at mer av helseforetakenes forskningsmidler konkurranseutsettes gjennom Forskningsrådet.

Publisert Sist oppdatert

–Frykter dere for stor helsedominas i norsk forskning nå som også Forskningsrådet ledes av en med så tung helsefaglig bakgrunn?

– Vi kjenner John-Arne Røttingen som en mann med veldig bred og relevant forskningsbakgrunn, sier informasjonsdirektør i Sintef, Petter Haugan.

Han er spesielt positiv til Røttingens internasjonale bakgrunn.

– Den internasjonale arenaen blir bare viktigere og viktigere for norsk forskning. Og Forskningsrådet har en sentral rolle for forskningens utvikling i Norge. Dermed er det åpenbart en styrke at Røttingen har såpass bred erfaring internasjonalt, sier han.

Både når det kommer til kunnskapsdeling og finansiering er EU og EUs Horisont2020 svært viktig for norsk forskning.

Røttingens arbeid som leder for Forskningsrådets strategi HelseOmsorg21 som skal bidra til å høste gevinster fra helseforskning i form av innovasjon og kommersialisering, høster også skryt fra Sintef.

– En viktig del av jobben hans blir å balansere forskningssystemet mellom å ivareta grunnforskning og anvendt forskning. Strategien HelseOmsorg21 balanserer disse hensynene godt, sier Haugan.

Vil ha mer konkurranse

For Sintef er det viktig at en større andel av de de midlene som går til helseforskning i dag gjennom helseforetakene, blir utsatt for konkurranse.

– Mer av disse midlene bør styres gjennom Forskningsrådet og på den måten utsettes for konkurranse, sier Haugan.

I tillegg til at det åpner døren for Sintef og alle andre norske forskningsmiljøer, vil det bidra til mer tverrfaglighet, mener han.

Powered by Labrador CMS