Samfunnsansvar

Illustrasjon, Økokrim.

Telenor har varslet Økokrim om to nye saker

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelser i Telenor den siste tiden har avdekket to nye tilfeller av mulige kritikkverdige forhold.

Det første forholdet gjelder mistanke om økonomisk kriminalitet og er anmeldt til lokale politimyndigheter, opplyser Telenor, uten å fortelle hvor dette skal ha skjedd. Telenor opplyser at selskapet av hensyn til etterforskninger er blitt bedt av de lokale myndighetene om ikke å gi ytterligere kommentarer til saken nå.

Thailand

Det andre forholdet er fra Thailand, der selskapet DTAC gjennom sin interne revisjon oppdaget et avvik knyttet til leieavtalene for enkelte basestasjoner. Her vil den videre gjennomgangen av saken vise om disse avtalene følger gjeldende retningslinjer, ifølge Telenor. Gjennomgangen vil være ferdig mot slutten av 2016.

Telenor har orientert Økokrim og Nærings- og fiskeridepartementet om begge sakene.

Leder av Økokrims korrupsjonsteam, Marianne Djupesland, bekrefter dette overfor NTB. Hun ønsker imidlertid ikke å si om Økokrim vil ta egne etterforskningsskritt i noen av sakene.

– Jeg kan ikke si noe utover det som står i pressemeldingen, sier hun.

Høy risiko

Telenors konsernsjef Sigve Brekke påpeker at Telenor har aktivitet i flere markeder med forhøyet risiko.

– Vår jobb er å sikre en forsvarlig forretningsdrift gjennom å avdekke, rapportere og håndtere krevende saker i tråd med våre etiske retningslinjer, sier Brekke, som understreker at høy etisk bevissthet blant Telenors ansatte er en avgjørende del av selskapets sikkerhetsnett.

Sigve Brekke var selv leder for DTAC fra 2002 til 2008 og øverste sjef for Telenor i Asia fra 2008 til 2015.

Powered by Labrador CMS