Arbeidsliv

Togstreiken er over.

Togstreiken er over

– Partene i togstreiken er enige om en ny tariffavtale, sier riksmekler Dag Stousland under en pressekonferanse søndag.

Publisert Sist oppdatert

Riksmekleren sier videre at de fleste av togene vil begynne å gå igjen allerede mandag morgen, men at det er først på tirsdag at alle togene vil gå som normalt.

– Det sentrale var en enighet om å arbeide med det som har med krav til utdanning og det som kreves for å bli lokomotivfører, sa Dalseide.

Seier for lokførerne

Forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) sier de har kommet frem til et veldig godt resultat.

– Myndighetene har lovet oss at det skal gjøres en gjennomgang av nødvendige forskrifter som ivaretar det vi har vært opptatt av – å sikre fremtidig lokførerkompetanse. sier Ringdal.

Konflikten dreier seg om en nasjonal standard for opplæring av lokomotivførere som skal ha godkjenning til å kjøre tog i Norge.

Norsk Lokomotivmannsforbund la i de siste forhandlingene fram et forslag til særavtale som skal gjelde til en ny nasjonal standard for utdanning er bestemt av myndighetene.

Han sier man har som mål å få dette på plass så raskt som mulig, og i løpet av første halvår 2017.

Like vilkår for alle

– På vegne av NSB er jeg veldig fornøyd med løsningen. Det innebærer at man får likeartede vilkår for alle operatørene på jernbanen, og ikke en spesiell tariffestingen hos NSB som vi motsatte oss, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Les også: Partene i togstreiken tvinges til ny mekling

Før helgen truet Jernbaneforbundet å bryte samarbeidet med NSB i løpet av helgen dersom ikke NSB gav etter for lokførernes utdanningskrav, ifølge NRK.

Til sammen har 124 lokførere vært i streik, noe som har betydd at tusenvis av pendlere på Østlandet, Bergensbanen og folk på Sørlandsbanen har måtte stå i lange køer og finne alternative transportmuligheter for å komme seg til og fra jobb de siste fem ukene.

Powered by Labrador CMS