Ledelse

Som prisvinner mottok Tove Moe Dyrhaug 50.000 kroner, samt et kunstverk.

Tove Moe Dyrhaug er årets kvinnelige leder i Trondheimsregionen

Hun er også Europas første kvinnelige leder for en toppidrettsklubb for menn.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i Rosenborg Ballklubb, Tove Moe Dyrhaug, mottok torsdag Madame Beyer-prisen, som hvert år blir utdelt til årets kvinnelige leder i Trondheimsregionen. Kåringen foregikk på næringslivkonferansen Manifestasjon 2016, og prisen deles ut av SpareBank 1 SMN i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Vinneren

Dyrhaug har vært daglig leder i Rosenborg Ballklubb siden oktober 2013, og er en av svært få kvinnelige idrettsledere i Norge. Hun var den første kvinne i Europa som ble daglig leder for en toppklubb for menn. Før dette var hun arrangementsansvarlig i samme klubb, fra 2005. I tillegg har hun flere styreverv, og er blant annet styremedlem i Norges Skiforbund og nestleder i Selbu Sparebank.

– Tove Moe Dyrhaug har bidratt til en økonomisk snuoperasjon for RBK. Hun beskrives som rivende dyktig og nyter stor respekt i bransjen. Hun har mot til å ta tøffe valg – i jobbsammenheng har hun valgt utradisjonelt og tatt en posisjon i en meget mannsdominert bransje både i Norge og ikke minst internasjonalt. Dette er helt i Madame Beyers ånd slik juryen ser det – en foregangskvinne. Tove bidrar også aktivt til RBK sitt arbeid med å skape en arena for næringsutvikling og nettverk i regionen, heter det i juryens begrunnelse.

– Årets vinner er et flott forbilde for alle kvinner som vil og kan i nærings- og arbeidslivet i Trondheimsregionen. Hun viser at man kan nå til toppen i ledelse i toppidrett, og i tillegg profilerer hun både klubben og regionen på en åpen, folkelig og positiv måte. Hun er også flink til å by på seg selv og bidra til fellesskapet. For sistnevnte fikk hun Samspillsprisen i 2015. Tove Moe Dyrhaug er en meget verdig vinner av Madame Beyer-prisen 2016, avslutter juryen i pressemeldingen.

Som prisvinner mottar Dyrhaug 50.000 kroner, samt et kunstverk. Pengene skal fortrinnsvis benyttes til personlig kompetansepåfyll og lederutvikling, heter det i pressemeldingen.

Kriteriene

Kriteriene for utvelgelse av vinnere er:

  • Prisen skal deles ut en gang per år til en kvinnelig leder som har sitt virke i Trondheimsregionen
  • Hun skal inneha en lederstilling med resultatansvar eller fagansvar
  • Hun skal ha oppnådd resultater som gagner bedriften og/eller næringslivet i regionen

Juryen

Juryen for 2016-prisen bestod av:

  • Juryleder Berit Rian, Næringsforeningen i Trondheimsregionen
  • Vibeke Solberg Forås, SpareBank 1 SMN
  • Johan Petter Winsnes, SpareBank 1 SMN
  • Otto Frøseth, Investinor (repr. fra NiTs styre)
  • Janne Rødsand Helling, Klapp Media (repr. fra NiTs Fagråd GROnett).
Powered by Labrador CMS