Ledelse

Trege beslutningstagere kan være gode strateger

Publisert Sist oppdatert

Dét hevder konsulenten Mark Chussil i et innlegg hos hbr.org.

Han innrømmer riktignok at det ikke er lett å definere hvem som er gode/dårlige strateger, men han har en teori: Han mener det forskjell på folk som har god selvtillit angående gjennomtenkte beslutninger de har jobbet lenge med og folk som har god selvtillit rundt beslutninger som er tatt etter en rask vurdering. Han mener også at det er forskjell på folk som er usikre, selv etter å ha tenkt nøye igjennom en beslutning og folk som er usikre etter å ha tatt en rask bestemmelse.

Data fra deltagere av «Top Pricer Tournament» – en strategiturnering for ledere, studenter, adademikere og konsulenter – viser ifølge Chussil at de som gjorde de beste strategiske vurderingene i turneringen var de som var usikre, selv etter å ha tenkt nøye igjennom beslutningene de hadde tatt.

Chussil har ikke noe fasitsvar på hvorfor resultatet ble slik, men han spekulerer i om de som tok beslutninger raskt og var fornøyd med dét, var for selvsikre. De mente de hadde svaret, og kastet derfor ikke bort tid på å forsøke å finne andre og nye svar. Konsulentens råd til strateger er: ta den tiden du trenger og vær ikke for skråsikker.

Powered by Labrador CMS