Annonse
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er naturlig nok meget godt fornøyd med resultatet av undersøkelsen NRK har bestilt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix

TV 2 avviser positiv NRK-undersøkelse

Prosentandelen av ungdom mellom 15 og 29 år som betaler NRK-lisens og er fornøyde med hva de får for pengene, øker fra 65 til 71 prosent fra i fjor til i år, skriver Dagens Næringsliv. I hele befolkningen er så mange som 70 prosent ganske eller i meget stor grad fornøyd med hva de får, viser publikumsundersøkelsen, som er utført av TNS Gallup.

– Dette er veldig gledelig. Dette er høyest i verden. Holdning til lisens måles over hele verden. I EBU (Den Europeiske kringkastingsunion, red.anm.) regnes 50 prosent som høyt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Han peker på at NRK ifølge undersøkelsen slår TV 2 og andre kommersielle konkurrenter på områder som nyhetsdekning, troverdighet og upartiskhet.

TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther lar seg ikke imponere av tallene.

– Det er lite eller ingenting nytt i tallene fra NRK som de sender ut hvert år. Norstat utfører en tilsvarende undersøkelse for TV 2, der tallene er mye mer i samsvar med de faktiske seertallene og brukertallene for TV, Sumo og nett. Fakta viser at TV 2 har den mest sette nyhetssendingen for de under 60 år, sier Årsæther.

 

Annonse
Annonse