Brexit

Tysklands økonomiminister Sigmar Gabriel fremfor Reichstag-byggningen i Berlin.

Tyske investorer rister av seg brexit-frykten

Tyske investorer har igjen positive forventninger til de økonomiske utsiktene etter nedturen som fulgte britenes beslutning om å tre ut av EU.

Publisert Sist oppdatert

Investorene ser ut til å ha hentet seg inn igjen etter det analytikere kaller brexit-sjokket, som etterfulgte den britiske folkeavstemningen i juni. I juli sank indeksen med hele 26 poeng slik at forventningene ble liggende på minus 6,8 poeng.

Innhentingen i august er bare delvis ettersom det fortsatt råder mye usikkerhet.

– Politiske risikoer både i og utenfor Den europeiske union hindrer fortsatt mer positive utsikter for Tyskland, sier Achim Wambach, som leder Senter for europeisk næringslivsforskning (ZEW) i Mannheim.

Også bekymring for banksektoren legger en demper på forventningene.

Ifølge ZEW lå indikatoren over investorenes forventninger 7,3 poeng høyere i august enn i juli. Det betyr at forventningene igjen ligger på den positive siden, men kun med 0,5 poeng, og fortsatt langt under de langsiktige forventningene som ligger på 24,2 poeng.

Investorenes forventninger økte med 7,8 poeng for Tyskland, 2,1 for eurosonen som helhet, mens de falt med 19,9 poeng for Storbritannia, ifølge ZEWs indeks, som er basert på svarene til 214 analytikere og institusjonelle investorer.

Powered by Labrador CMS