Samfunnsansvar

Pastor Peter Brummer snakker med flyktninger fra Irak, Peshtiwan Nasser Abdal (t.v.) og Suud-iazdxn Arab i St- Josefskirken i Tutzing sør i Tyskland 24 mai 2016. Flyktningene har vært i kirkeasyl i fire måneder i frykt for deportasjon.

Tyskere fortsatt overveldende positive til å ta imot flyktninger

Men de stiller en klar betingelse.

Publisert Sist oppdatert

Over 80 prosent av tyskere spurt i en undersøkelse utført på DIWs sosioøkonomiske panel SOEP av TNS Infratest er positive til å ta imot flyktninger. I SOEP undersøker man den tyske befolkningens holdninger, forventninger og hva de til en hver tid går rundt og frykter. Undersøkelsen anses som representativ for landet.

I den siste runden går det frem at selv om Tyskland har tatt imot over 1 millioner flyktninger de siste par årene, har ikke tyskerne mistet troen på asylinstituttet. Over 80 prosent mener fortsatt det er riktig å gi asyl til folk på flukt fra krig i hjemlandet. Betingelsen er altså at det er asylsøkere fra krigsherjede land som tas inn.

To av tre sa seg også enig i at Tyskland bør ta inn flyktninger i tråd med kravene i FNs flyktningkonvensjon av 1951.

Nå er det også et flertall av tyskere, om lag 55 prosent, som mener at flyktningene må dra hjem igjen så fort krigen er over og årsakene for asylet opphører.

– Ønsket om å sende flyktningene tilbake når krigen er slutt ser ut til å vedvare selv om flyktningene har bodd i landet i flere år allerede, sier Jürgen Schupp, leder for SOEP-programmet i en kommentar.

28 prosent av de spurte, nesten en av tre, mente at flyktninger burde ha krav på permanent opphold i Tyskland.

Powered by Labrador CMS