Ledelse

Nigel Farage trekker seg fra partiledervervet i UKIP.

UKIP-leder Nigel Farage trekker seg: – Vil ha livet tilbake

Alle forventet at lederen for United Kingdom Independence Party skulle presentere partiets kurs videre under dagens pressekonferanse. Den kursen må stakes ut uten ham bak roret, var beskjeden fra Nigel Farage.

Publisert Sist oppdatert

Nigel Farage tok mange på senga da han annonserte at han går av som leder for UKIP mandag. Farage har stått i første rekke for ut-leirens Brexit-kampanje, og har etterhvert blitt en svært sentral skikkelse i britisk politikk, spesielt knyttet til EU-politikk og innvandring.

Nå vil han «ha livet tilbake,» var beskjeden under pressekonferansen.

– Planen var aldri å bli en karrierepolitiker, sa han, og la til at «selv om det har vært tøft til tider, har det definitivt vært verdt det.»

– Jeg føler at jeg har gjort mitt. Så jeg føler det er rett at jeg trer til side som leder for UKIP.

Under pressekonferansen appelerte han også til en bredere velgermasse enn han tidligere har gjort, og frir med det - som påpekt av The Telegraph - til misfornøyde Labour-velgere.

– Jo dypere krisen blir i Laobur... jeg føler kanskje at det er der vårt største potensial ligger, sa Farage.

Han la til at han var helt sikker på at Storbritannia kommer til å trigge artikkel 50, og melde seg ut av EU. Ikke overraskende anbefaler han å la UKIP spille en sentral rolle i de påfølgende forhandlingene med EU. Om den pågående kampen om statsministerposisjonen, som i hovedsak står mellom de Konservatives Michael Gove og Theresa May, sa han ikke annet enn at de trenger en «sterk kandidat som stemte for brexit».

Han manet likevel til forsoning blant politikere og det som etterhvert har blitt en splittet befolkning.

– Med tiden håper jeg at den skarpe splittelsen kan leges, når folk begynner å innse at livet på utsiden av den Europeiske Union kan være svært spennende, slå Farage fast.

I likhet med det konservative partiet skal ny partileder være på plass innen september.

Powered by Labrador CMS