Nyskaping

Fornøyde vinnere: Fra venstre, markedsdirektør i Eltek, Morten Schøyen, innovasjons direktør i Eltek, Satvir Singh Parma og teknologidirektør i Eltek, Reidar Hagen.

Vant innovasjonspris for ny strømteknologi

Eltek har vunnets NHOs innovasjonspris for produktet Reactiverter.

Publisert Sist oppdatert

Rectiverter ble lansert i februar 2016. Den kombinerer en likeretter, som omformer vekselstrøm til likestrøm, og en vekselretter, som omformer likestrøm til vekselstrøm, i én boks der strømmen kan gå i begge retninger. Dette forenkler kraftsystemer, reduserer systemstørrelsen og forbedrer den generelle påliteligheten, noe som gir reduserte totale kostnader over produktets levetid.

– Siden selskapet ble etablert i 1971, har Eltek har vært den fremste innovatøren som alltid har drevet kraftteknologien fremover. Jeg er ekstremt stolt av arbeidet vi har gjort med Rectiverter, og jeg er tilsvarende stolt over den fantastiske annerkjennelsen denne prisen representerer, sier Satvir Singh Parmar, innovasjonsdirektør i Eltek.

Det er mange bruksområder for denne teknologien innen Elteks markedssegmenter, inkludert forsyning av strøm til områder som i dag ikke er koblet på strømnettet, ved å sette opp et såkalt «microgrid».

– Rectiverter tar oss mot en en fremtidig strømnett som må være mer fleksibelt enn det er i dag, samtidig som man unngår å øke kompleksiteten. Rectiverter passer perfekt i dette bildet, sier Parmar.

Prisen er er blitt delt ut årlig siden 1981 for å berømme innovasjon og gründerånd.

Om Eltek

Eltek, en del av Delta Group, er en strategisk teknologipartner innen kraftsystemer. Selskapet har virksomhet i mer enn 40 land. Eltek fokuserer på strømforsyningsmarkedet, hvor det er blant lederne innen telekommunikasjonsbransjen og industrielle applikasjoner. Eltek satser også på vekstmuligheter innen datasentermarkedet. Eltek har hovedkontor i Drammen og ble en del av Delta Group, en ledende leverandør av løsninger for kraft- og varmehåndtering, i 2015.

Powered by Labrador CMS