Europa

Statsminister Beata Szydlo mener at Polen ikke fortjener å bli gransket av EU.

– Vi fortjener ikke å bli gransket

Polens statsminister Beata Szydło går ut mot EU-kritikken.

Publisert Sist oppdatert

EU-kommisjonen besluttet i forrige uke å innlede en undersøkelse av rettssikkerheten i Polen etter at den nasjonalkonservative regjeringen kritiseres for å gjøre inngrep i rettssikkerheten.

Beata Szydło har vært statsminister siden i høst. Tirsdag besøkte hun EU-parlamentet i Strasbourg for å debattere spørsmålet. Der gjorde hun det klart at forandringene hennes regjering har gjennomført er på linje med Polens forfatning og EUs retningslinjer.

– Vi kommer til å fortsette med vårt program, siden våre velgere forventer det av oss, sa hun til europaportalen.se.

– Polen fortjener ikke å granskes. Vår historie har lært oss at polske problemer skal løses i det polske parlamentet. Når utlendinger har gjort det, har det alltid vært dårlig for oss, sa hun, og pekte på at hennes nasjonalkonservative parti Lov og orden har fått flertall i høstens parlamentsvalg.

Flere EU-parlamentarikere kritiserte Beata Szydlo og anklagde hennes regjering for å bryte med grunnleggende rettigheter. Den tøffeste kritikken kom fra den liberale Alde-gruppens leder, Guy Verhofstadt.

– Beslutningene representerer en retning mot autoritarisme, mot Putins Russland. De fremmer Putins forsøk på å rokke ved det europeiske samarbeidet, sa han.

Powered by Labrador CMS