Annonse
SISTE ORD: Sjansen er stor for at du som velger har fått eller vil få disse brosjkyrene stukket til deg innen mandag. Skjønner du budskapet? 
Kommentar

Siste ord fra statsministerkandidatene

KOMMENTAR:

Høyre går «all in» med Erna Solberg, og er trygge på at folket vil velge det trygge – det som funker. Aps siste brosjyrebudskap i valgkampen er nesten umulig å forstå.

De to statsministerkandidatene smiler til oss, og «leverer hvert sitt budskap til velgerne. Dette er deres siste ord til folket i en lang valgkamp:«Vil du ha Erna som statsminister må du stemme Høyre».

Enklere blir det ikke. Det treffer tvilerne. Det treffer på hjemmebane og det treffer kanskje de som vurderer å stemme Venstre av taktiske årsaker. Det treffer absolutt ikke de som ikke vil ha Erna som statsminister. Og hvorfor skulle Høyre bruke tid på dem?

Trygt, enkelt og greit. Det funker her i landet. Vi skal gjøre mer av det som virker, er essensen i det korte budskapet på baksiden av den lille brosjyren.

Arbeiderpartiet gjør det mer komplisert:

«Det viktigste i Norge må bli det viktigste i norsk politikk», heter det under bildet av en smilende Jonas Gahr Støre. En liten stikktittel skal hjelpe til med å forklare hva dette handler om: «10 saker vi vil gjennomføre på 100 dager».

Teksten er nesten som om Støre skulle ha sagt det selv

Men hva i all verden mener Støre og Ap med dette budskapet? Hva betyr det egentlig? Kan noen forklare?  Jeg skjønner det ikke.

Er det mannen på bildet som er det viktigste i Norge?

For det er jo selvsagt at et politisk parti vil prioritere det de mener er viktig, eller …?

Teksten er nesten som om Støre skulle ha sagt det selv i sine tåkefyrsteglansdager.

Det jobber ganske mange kommunikasjonsrådgivere i Arbeiderpartiet – at dette er den punchlinen de serverer velgerne i innspurten av en dramatisk tett valgkamp, er nesten utrolig.

Enda verre er det at denne kryptiske og kompliserte kommunikasjonen har preget Ap gjennom store deler av valgkampen. Folk skjønner ikke helt hva de vil – og hvor de vil.

For å skjønne hva Ap vil, må du bla om. Du må skifte side

Hvis man blar om i Ap-brosjyren, så får man i rettferdighetens navn listet opp 10 ting partiet vil gjøre hvis Jonas blir statsminister.  Det som står på lista skal til og med gjennomføres i løpet av 100 dager.

Poenget er at det er for seint. For å skjønne hva Ap vil, må du bla om. Du må skifte side. Og det innbyr ikke budskapet i front til.

Akkurat det kan faktisk bli konklusjonen etter valget mandag. 

Stortingsvalget

 


Annonse

Stortingsvalget

 


Annonse