Annonse
Illustrasjonsfoto. Foto: Dreamstime. 

Tilgjengelighet på nett lokker jobbsøkere

Victor Engelbrecht Dohlmann er nordisk sjef for Veeam.

SYNSPUNKT: Den generasjonen som nå etablerer seg på arbeidsmarkedet har mer omfattende kunnskap om digitale verktøy enn noen annen. De er født på 1980 og 1990-tallet.

Denne gruppen vil i 2020 utgjøre 50 prosent av den globale arbeidsstyrken ifølge en undersøkelse fra revisjon- og rådgivingsselskapet PWC. Hvilke bedrifter som lettest tiltrekker disse, er tydelige teknologisk innovative bedrifter som Facebook, Apple og Google.

Disse gigantene topper stadig listen over de mest attraktive arbeidsgiverne på grunn av sitt teknologiske rykte, kultur og ledelse. De henvender seg ikke bare mot denne millenniumsgenerasjonen, men det er tydelig hva som gjør dem populære hos dem. Andre som ønsker å få samme status må derfor kopiere disse selskapene.

Kontortiden er forsinket

For å lykkes gjelder ordtaket «kandidater er også kunder». Dagens brukere forventer at digitale tjenester er tilgjengelig når man trenger dem, uansett tid på døgnet. Hvordan tjenestene fungerer for brukerne påvirker i stor grad bedriftens rykte. Samtidig må slik tilgjengelighet gjenspeiles internt i bedriften.

Tilgangen til ny teknologi er viktig når man velger jobb mener 59 prosent av respondentene ifølge PWC. 78 prosent mener nye teknologiske produkter gjør dem mer effektive på jobb. Nesten halvparten av milleniumsgenerasjonen (41 prosent) kommuniserer heller elektronisk enn via møter eller telefon.

Fleksibel arbeidstid er avgjørende for 92 prosent av deltakerne når de vurderer fremtidige arbeidsgivere

Derfor er en fleksibel strategi for bruk av egne enheter og skybaserte løsninger viktig. Digitalisering av bedrifter gir nye muligheter for fleksible arbeidstider og arbeidsplasser. Det er viktig for å være en attraktiv arbeidsgiver.

Ifølge PWC forventer bare 29 prosent av milleniumsgenerasjonen å jobbe vanlige kontortider innen år 2022. Det støttes av en studie fra Capitas Workforce Horizon, som viser at fleksibel arbeidstid er avgjørende for 92 prosent av deltakerne når de vurderer fremtidige arbeidsgivere.

Rekruttér når jobben blir ledig

Det blir også mye viktigere å lokke til seg talenter når nye stillinger blir tilgjengelig. 94 prosent av ansatte i HR mener det det er avgjørende for å lokke de beste talentene ifølge Capitas studie.

Bedriftens tekniske løsninger blir dermed viktigere attraktive arbeidsgivere. Milleniumsgenerasjonen forventer at arbeidsplassene har tekniske økosystemer med video og sosiale nettverk til mer avanserte funksjoner. Derfor blir det avgjørende å ha en strategi for hvordan stans av driften skal håndteres. Disse tilfellene kan være sjeldne, men hvordan organisasjonen man jobber i reagerer på dem, kan være avgjørende.

Avbrudd får negative konsekvenser

Selv det minste dataproblemet kan få uforutsette og store konsekvenser for både kunder og medarbeidere. Derfor trenger man løsninger for lagring og skytjenester som gir en rask, fleksibel og pålitelig gjenoppretting innen 15 minutter. Stans av driften over en lengre periode kan føre til at man mister kunder og inntekter, samtidig som medarbeiderne får en negativ opplevelse av arbeidsgiveren når teknologien svikter.

Kravene til bedrifters datasystemer blir stadig høyere. Samtidig innebærer det at HR må involveres mer for å sikre at tekniske løsninger hos en potensiell arbeidsgiver oppfyller den nye generasjones krav.

Selv om det finnes mange ting som tiltrekker milleniumsgenerasjonen, spesielt teknologiske, er det til syvende og sist tilgjengelighet alt handler om.

Synspunkt

Skriv til DP Synspunkt


Del dine meninger med ledere og andre ressurspersoner i arbeids- og samfunnsliv? Skriv til DP SYNSPUNKT.

Les alle synspunkt her.


Annonse

Synspunkt

Skriv til DP Synspunkt


Del dine meninger med ledere og andre ressurspersoner i arbeids- og samfunnsliv? Skriv til DP SYNSPUNKT.

Les alle synspunkt her.


Annonse