ledelse

​Nina Jönsson er ny admistrerende direktør i Plantasjen.

Hun blir ny toppsjef i Plantasjen

Nina Jönsson er ansatt som administrerende direktør i Plantasjen.

Publisert Sist oppdatert

Jönsson kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ratos-selskapet HL Display og vil tiltre onsdag 27. mai.

Ratos ble eier av Plantasjen 2016. Selskapet er i dag Nordens ledende kjede for salg av planter og plantetilbehør, med rundt 140 butikker i Norge, Sverige og Finland, først og fremst rettet mot forbrukere.

Antall ansatte utgjør rundt 1.300 og salget de siste 12 månedene per 31. mars 2020 utgjorde rundt 4 milliarder svenske kroner.

Lederstillinger i Procter & Gamble

I løpet av sine fire år som administrerende direktør i HL Display har Nina Jönsson forvandlet virksomheten til et markedsledende internasjonalt selskap med kraftig forbedret lønnsomhet og kundetilfredshet.

– Jeg ser frem til å fortsette å utvikle Plantasjen som den ledende aktøren innen planter, blomster og relaterte produkter i Norden. Vi har gode muligheter for å legge til rette for at folk skal føle seg bra ved å stelle med blomster, planter og hage. Fornøyde kunder og ansatte som utvikler seg, det brenner jeg for, sier Nina Jönsson.

Hun er utdannet siviløkonom og har lang erfaring innen internasjonal detaljhandel. Karrieren hennes omfatter sortiment- og innkjøpsdirektør i ICA Sverige og 19 år i en rekke lederstillinger i Procter & Gamble.

– Med Ninas lange operative erfaring fra forbrukerrettet virksomhet og dokumenterte evne til å skape forbedret lønnsomhet med kunden og de ansatte i fokus er vi overbevist om at hun er en god leder for Plantasjen, Anders Slettengren, leder for forretningsområdet Consumer & Technology i Ratos og styreleder for Plantasjen.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS