Statsminister Erna Solberg opplyste på pressekonferanse i forrige uke at det ikke er innført forbud mot nisser. 

Foto

Jil Yngland / NTB.

Skråblikk siden sist

Ok med nisse som ikke blir kysset

Publisert: 14. desember 2020 kl 08.36
Oppdatert: 14. desember 2020 kl 08.36

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Regjeringen har nå laget nye regler for å bekjempe koronaviruset i julen. Statsminister Erna Solberg opplyste på pressekonferanse i forrige uke at det ikke er innført forbud mot nisser.

Helseminister Bent Høie kan imidlertid opplyse om at det vil bli slått hardt ned på mødre som forsøker å kysse nissen.

Høie har ellers oppfordret folk til å være tidlig ute med å henge opp julestjernen. Dette er kun en anmodning, ikke et påbud og i alle fall ingen lov. Ingen vil bli straffet for mangel på julepynt.

Det viser seg ellers at de reglene som regjeringen har laget for julaften, inntil 10 med blandede kohorter, men med avstand på en og to meter avhengig av hvor gamle og sårbare familiemedlemmer er, passer utmerket i store stuer på Oslos beste vestkant. Men det blir praktisk talt umulig å holde avstandsreglene om en holder til i en blokkleilighet i Groruddalen.

I slike tilfeller kan en søke Helsedirektoratet om dispensasjon for middagen julaften, men etter presangene er delt ut, må en kompensere for nærværet med å holde to meters avstand til alle. Og uansett hvor glad en blir for julegaven – ingen klemming.

Droppet Gud

Saken fortsetter under annonsen

«Fantorangen droppet «Gud» fra julesalme.» (NRK). Vårt Land kan fortelle at da Fantorangen skulle synge «Du grønne glitrende tre, god dag» så ble slutten på verset slik:

Ja, den må skinne

for den skal minne.

Ja, den må skinne

for den skal minne

oss om vår jul

oss om vår jul

Saken fortsetter under annonsen

Men stjerna skal minne oss om vår «Gud» heter det.

Det mangler ikke på kritikk for at NRK har gitt seg i kast med å nyskrive julesanger. Redaksjonssjef Cathrine Irgens Nielsen ser at det ble feil. Og hun gjør det klart at Fantorangen på ingen måte er blitt ateist.

Stordalen overlever

Petter Stordalens reiselivsimperium ser ut til å overleve koronakrisen. Et par hundre millioner i støtte fra staten har hjulpet på. Men han er sterkt preget av de siste 10 måneders herjinger.

– Petter Stordalen før og etter korona, er som Harvey Weinstein før og etter #metoo, var det en CEO som sa så fint etter at pappa hadde vært på «Lindmo», der han så ganske sliten ut, sa hans datter Emilie Stordalen på DNBs webinar.

Han har kommet seg etter hvert.