Jozsef Szajer.

Foto

PETER KOHALMI / AFP.

Skråblikk siden sist

Sexorgie der koronaen herjer

Publisert: 8. desember 2020 kl 09.53
Oppdatert: 8. desember 2020 kl 09.53

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det politikere i Norge kan finne på at tvilsomheter, blir bare småtteri i forhold til hva de kan drive det til i EU. Den ungarske høyreside-politikeren Jozsef Szajer har trukket seg fra EU-parlamentet etter å ha deltatt på det som blir beskrevet som en privat sexorgie med 24 andre menn i koronastengte Brüssel før helga. Da politiet kom forsøkt Szajer å stikke av gjennom et vindu.

Szajer hører til Ungarns statsminister Viktor Orbán betrodde og har bidratt til å omskrive landets grunnlov for å  «beskytte ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne».

Samsvar mellom liv og lære er ikke så enkelt. Når Szajer har fått tenkt seg om, gjør han det klart at han «angrer dypt» på at han brøt covid-restriksjonene.

Snart klart for «Dolly-vaksinen»

Når vaksinene er på vei, lenge før de mest optimistiske regnet med, lurer folk kanskje på hvem de skal takke. Det er Dolly Parton, kan Aftenposten fortelle. Hun bidro nemlig til å finansiere bioteknologiselskapet Modernas koronavaksine.

Ikke slik å forstå at kassen var bunnskrapt i det solide selskapet. Men det er alltid kjekt med støtte – ikke minst fra Dolly Parton. Blar hun opp noen millioner til, blir «dolly-vaksinen» det offisielle navnet.

Saken fortsetter under annonsen

Problemer i fotballen

Ledelsen i Fotballforbundet slikker fortsatt sine sår etter at Bent Høie og Bjørn Guldvog slapp sin vrede over dem for at de i de det hele tatt kom på den tanken av de ville sende landslaget ut av landet for å spille fotballkamp slik alle andre land i Europa gjør.

Men det er ikke bare ledelsen som sliter med konsekvensene av koronaen.

«Mange spillere har ikke råd til privatfly når de skal hjem og flyr kommersielt», skriver fotballskribent Lars Sivertsen i Aftenposten. Dette er ikke bra. En kan bli stiv i beina av å sitte i trange rutefly, og da er det ikke så lett å score mål.