Annonse
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse om koronasituasjonen.  Foto: Berit Roald / NTB
Skråblikk siden sist

Alfabetet som koronatiltak

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Etter at regjeringen innførte ring 1 og ring 2 for ulike smitteverntiltak og lot kommuner vandre ut og inn av ringene, har forvirringen spedt seg. Folk er kommet i tvil om hvilke tiltak som gjelder og hva man skal foreta seg når man reiser ut fra en ring og inn i en annen.

Bent Høie forsøker nå å skape klarhet ved å ta alfabetet i bruk, riktignok bare de første bokstavene denne omgang. Vi får nå tiltak på nivå A, B, C eller D.

Kommunene kan selvsagt fortsette med egne tiltak på nivå E, F, G og H.

Det kan også være aktuelt for fylkene å innføre smitteverntiltak. For at det ikke skal bli for mange bokstaver å holde ordne på, skal de bruke romertall, altså I, II, III, IV og V.

En kommune kan da informer sine innbyggere om at det for eksempel er kombinasjonen av B, G og IV som gjelder. Klarer kan det ikke bli.

Kvinnelige styremedlemmer

Har man liten tid på seg, er det visst ikke lurt å ha med kvinner i styrene. Han man god tid, går det aldeles utmerket. Slik tolker vi Japans OL-president Yoshiro Mori som sier følgende:

«Styremøter med mange kvinner tar mer tid. Kvinner er konkurransemennesker. Når en hever hånden for å snakke, føler andre tydeligvis at de også må gjøre det.»

Her på berget må det da være motsatt. Menn snakker ikke så mye til vanlig, i alle fall ikke om det handler om følelser. Men på styremøter pleier de å være i sitt ess.

Solberg sviktet Brann

Etter at både engelske og sør-afrikanske virusvarianter av Covid 19 har slått seg ned i Bergen, har panikken spredt seg. Kommunene folk vet ikke hvilken fot de skal stå på for å få slått viruset i bakken. De var inne på tanken å stenge ned alle byggeplasser fordi det hadde brutt ut smitte på to byggeplasser. De spurte om ikke regjeringen kunne ta avgjørelsen.

Men det er vitterlig grenser for hva regjeringen skal blande seg opp i. Bergenserne får byrådet jammen holde styr på selv.

Det største problemet for byrådet har vært Brann. Kunne de trene som før mens virusene i muterte utgaver svirret rundt mellom de syv fjell? Byrådet ville at sentrale myndigheter også skulle ta denne meget vanskelige avgjørelsen.  Det ville i tilfelle ha betydd at Brann-supporter og statsminister Erna Solberg ville blitt koblet inn.

Det kunne gått helt galt. Hun ville innkalt til pressekonferanse og sagt at hun ville teste ut hvordan loven om portforbud, som hun ivrer etter å innføre, virker på Brann. Inntil videre får Brann trene som før, men med to meter avstand mellom spillerne, og ikke noe opphold i garderoben. Alle får dra hjem for å dusje.

Annonse
Annonse