selvledelse

Bruk slutten av arbeidsdagen til å planlegge den neste, og marker gjerne hvilke oppgaver som er aller viktigst at du fullfører, anbefaler organisasjonspsykologen Amantha Imber.

Slik får du gjort mer på kortere tid

Skal du få gjort mest mulig ut av arbeidsdagene, kan du ikke overlate tidsbruken til tilfeldighetene, skriver den australske organisasjonspsykologen Amantha Imber.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Hender det ved arbeidsdagens slutt at du lurer på hvor timene ble av og hva du egentlig fikk utrettet?

Den australske organisasjonspsykologen Amantha Imber er grunnlegger av konsulentselskapet Inventium og vertinne for podkasten How I Work. I en artikkel i Harvard Business Review har hun oppsummert de beste rådene hun har lært fra ekstremt produktive mennesker.

«Skal du klare å jobbe på en tidseffektiv måte må du være bevisst på hvordan du bruker dagene. Ikke overlat det til tilfeldighetene», skriver hun.

Her er hennes fire tips til å øke effektiviteten:

1. Organiser arbeidsdagen etter når du er mest produktiv

Folk er forskjellige når det gjelder om de har mest energi og konsentrasjonsevne om morgenen eller kvelden. Ved å legge merke til når på døgnet du er mest produktiv og legge de viktigste og mest krevende oppgavene til de tidsperiodene, får du gjort mer på kortere tid.

2. Planlegg arbeidsdagen dagen før

Sannsynligheten for å få gjort det du skal er mye høyere hvis du har planen klar og skrevet ned på forhånd. Bruk slutten av arbeidsdagen til å planlegge den neste, og marker gjerne hvilke oppgaver som er aller viktigst at du fullfører.

3. Lag ritualer for ulike typer arbeid

Få struktur på dagene ved å være bevisst på når og hvor du gjør hva. Tenk på hvilke typer oppgaver du gjør mest av og lag rutiner for hvor og når du gjør dem. For eksempel kan du tenke ut nye ideer mens du går på tur, lese rapporter fra sofakroken, ta videomøtene på soverommet og sitte ved skrivebordet når trenger pc-en til å skrive notater.

4. Ikke fyll kalenderen

I motsetning til hva man skulle tro, har de mest produktive menneskene ofte ikke kalenderen tettpakket med møter, skriver Imber. Tvert imot holder de av noen tidsperioder i kalenderen hver dag for å jobbe med eget arbeid eller håndtere oppgaver som dukker opp i løpet av dagen.

Powered by Labrador CMS