Nyheter

– Vi ønsket fullt eierskap og kontroll slik at vi kan utvikle fabrikken videre. Konsernet har finansielle muskler til selv å finansiere alle lønnsomme investeringer, poengterer Jon Kvam Kittilsen, administrerende direktør i Maarud. Foto: Bård Gundersen

Maarud overtar fabrikkanlegg

Maarud kjøper fabrikkanlegg på Disenå, hvor det er blitt produsert snacks i mer enn 90 år.

Publisert Sist oppdatert

Snacksprodusenten Maarud har inngått en avtale med Ole Andreas Stang om å kjøpe bygningene og tomten hvor selskapet har produsert snacks siden 1930-tallet. Selskapet mener dette signaliserer en langsiktig og offensiv satsing i Sør-Odal.

Da Stang-familien først solgte Maarud i 1982, inkluderte ikke salget fabrikkanlegget på Disenå. Selskapet har siden den gang hatt en leieavtale med familien. Maarud ble etablert i 1928 av Thomas Stang, og det er hans oldebarn, Ole Andreas Stang, som nå har besluttet å selge tomten og bygningene hvor Maarud-produktene blir laget.

– Selv om det er over 40 år siden vi solgte merkevaren og selve virksomheten, har vi alltid vært opptatt av Maaruds langsiktige utvikling. Det er ikke bare snakk om en solid merkevare, men også en viktig arbeidsplass i området. Kjøpet er med på å sikre at Maarud forblir i Sør-Odal og at det vil bli satset på videre utvikling, sier Ole Andreas Stang i en pressemelding.

Kjøpet omfatter nærmere 150 000 kvadratmeter tomt samt alle bygninger av betydning for Maaruds drift.

Maarud AS har siden 2014 vært eid av det tyske snackskonsernet Intersnack Group, og har levert solide resultater de siste årene. I 2022 omsatte selskapet for nærmere 855 millioner kroner og hadde et resultat før skatt på 94 millioner kroner.

Ifølge administrerende direktør Jon Kvam Kittilsen i Maarud, er kjøpet et signal om at Maarud og deres eier ønsker å satse langsiktig både på det norske markedet og på produksjonen på Disenå.

– Vi ønsket fullt eierskap og kontroll slik at vi kan utvikle fabrikken videre. Vårt konsern har finansielle muskler til å selv finansiere alle lønnsomme investeringer, sier Kvam Kittilsen.

Fabrikken på Disenå produserer årlig over 70 millioner poser snacks. Nesten 200 ansatte jobber i dag på anlegget, som får levert poteter fra nesten 70 potetdyrkere i nærhet til anlegget.

Powered by Labrador CMS