Annonse
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siden sist...

Støres trøffel

For en uke siden var Jonas Gahr Støre i Lofoten der han fikk bli med ut i fjæra for å plukke tang. Det er nok av de som hevder at tang og alger er den nye oljen for landet. Da Støre fikk smake på fangsten utbrøt han: «Det smaker jo trøffel».

At en mann som har studert i Frankrike og bor på Oslo vest er vel kjent med trøffelsmaken, er ikke til å undre seg over. De som lever nordpå har ikke vært klar over at de har den reneste delikatessen i fjøresteinene. Med Støre kommer det virkelig til å ta av med «den norske trøffelen» på de internasjonale matmessene.

Lar folk røyke

Om en skal bli statsråd med ansvar for folkehelsen, kan det muligens være en fordel om en har en viss hang til å være moralist eller i det minste være bekymret. Det har ikke Sylvi Listhaug i det hele tatt. Så hun kan komme til å slite som statsråd.  «Jeg mener folk skal få røyke, drikke og spise så mye rødt kjøtt de bare vil», sa hun til NRK rett etter hun ble utnevnt. Uttalelsen har vakt internasjonal oppsikt. For grunnen til at vi har en folkehelseminister er at folk skal slutte å røyke og drikke mindre, spise mer fisk istedenfor rødt kjøtt og knaske gulrøtter fremfor å spise snop og sjokolade.  

Denne jobben har Listhaug tydeligvis tenkt å ta lett på. Det er ikke statens oppgave å fortelle folk hva de skal spise. De må få velge selv, sier hun. Men en brosjyre om godt kosthold kan hun selvsagt få snekret sammen.

«De jævla sosialistene»

«De jævla sosialistene som Siv Jensen vil knuse», er ennå ikke knust. Sosialistene går frem på de siste meningsmålingene og Frp er helt nede på 7,7 prosent. Etter Siv Jensens spøk – det er slik vi skal oppfatte det i følge Jensen selv – har sosialistene også fått hundrevis av nye medlemmer. Sosialister er tydeligvis ikke noe å spøke med. Ikke Knut Arild Hareide heller. Han har gitt beskjed om at «slik snakker man bare ikke», i alle fall ikke folk som han kan tenke seg å regjere med.

Vendela + Petter

Vendela Kirsebom har det tøft for tiden, forteller mediene. På en fest Se og Hør arrangerte tullet Janne Formo med henne for at hun er sammen med Petter som er mye yngre enn henne. Hun kunne nesten vært moren hans. Den slags er selvsagt veldig tøft å høre for en kvinne som har fylt 50 år og som fortsatt får modelloppdrag. Saken er behørig belyst i siste episode av «Vendela + Petter» som går på TV2. Hun skal også ha hatt en fortrolig samtale med sin venn Jan Thomas som heller ikke skal ha det helt greit for tiden. Hun har fått trøstens ord både fra øst og vest. Hun kommer nok over det.

Annonse
Annonse