Annonsørinnhold

Hvorfor er insektbasert hundemat mer bærekraftig?

Hvorfor er insektbasert hundemat mer bærekraftig

Klimaendringer og utfordringer er et tema for allmennheten. Flere og flere mennesker er klar over at bærekraftige alternativer er nødvendig i fremtiden for at verden skal være et godt sted å bo.

Dette gjelder også kjæledyrfôr. Bellfor tilbyr et innovativt utvalg av insektbaserte produkter, slik at du ikke trenger å velge mellom bærekraft og artsrettet hundenæring.

Store husdyrhold skader miljøet

Moderne fabrikkoppdrett, er brukt i dag for å imøtekomme den økende etterspørselen etter kjøtt og representerer en betydelig belastning for miljøet. Mer enn 70 prosent av all jordbruksareal i verden brukes enten til husdyrhold eller til dyrking av dyrefôret.

I tillegg fører intensivt jordbruk et høyt vannforbruk, og storfe slipper ut store mengder metan når de fordøyer maten. CO2 er et tema som taes opp ofte som en av hovedårsakene til klimaendringene. De skadelige effektene av metan på klimaet er utrolig store.

Effektene av fabrikkoppdrett på klimaendringene kan ikke benektes. Verdens befolkning fortsetter å vokse, og etterspørselen etter kjøtt vil sannsynligvis øke de neste tiårene, slik at miljøskadene knyttet til kjøttproduksjon vil uunngåelig øke ytterligere.

Hunder har også et økologisk potetrykk

Akkurat som mennesker har hunder også en økologisk potetrykk grunnet kjøttet vi serverer dem. Hvis du ønsker å redusere det økologiske potetrykket til din firbente venn, er den beste måten å tenke alternative metoder å fôre på.

Mange eiere vurderer å bytte til vegansk hundemat, men på grunn av hundens ernæringsmessige behov er dette imidlertid ikke en god ide. Tross alt er fordøyelsessystemet primært designet for kjøtt. Et rent plantebasert kosthold kan derfor gi fordøyelsesproblemer og alvorlige helseproblemer.

Hundemat laget av insekter, slik Bellfor tilbyr, har vist seg å være et mye bedre alternativ. Denne ukonvensjonelle proteinkilden har høy biologisk verdi og forsyner hundene med alle essensielle aminosyrer de trenger, slik at det ikke er noen ulemper sammenlignet med vanlig kjøtt.

Insektprotein for forbedret bærekraft

Larvene til den svarte soldatflua (Hermetia illucens), som brukes i produksjonen av insektproteinet, er en høykvalitets proteinleverandør, og er et godt valg når det gjelder miljø.

Sammenlignet med konvensjonelle husdyr krever de minimalt med plass, og behovet for dyrking av fôr er eliminert. I tillegg produserer ikke larven noe klimaskadelig metan, og vannforbruket er også betydelig lavere enn for konvensjonelle husdyr.

Insektbaserte bærekraftige produkter fra Bellfor

Bellfor er en pioner når det gjelder bruk av insekter som proteinkilde i hundemat. Selskapet lanserte sine to første typer insektbasert tørrmat tilbake i 2016.

Siden den gang har sortimentet blitt utvidet kontinuerlig. I dag tilbyr Bellfor hundeeiere som bryr seg om miljøet rundt 30 forskjellige høykvalitetsprodukter med insektprotein eller insektfett som ingrediens.

Dette inkluderer også sunne hundesnacks og forskjellige naturlige kosttilskudd i tillegg til våtfôr. Du finner mer informasjon om bærekraftig insektbasert hundemat og de mange fordelene den har for hunder og miljøet i Bellfor sin nettbutikk.