Annonsørinnhold

Naturlig helbredelse

Naturlig helbredelse

Siden uminnelige tider har vi brukt naturen til å helbrede sår og kurere plager.

Før penicillin ble oppfunnet, ble medisiner utviklet, og vi kunne begynne å kjøpe en boks med tabletter mot smertene på apoteket, vi var helt avhengige av medisinplanter i vårt område.


Det var enormt mye kunnskap om dette før; hvilke planter som hjalp mot hva, og hvordan planten skulle være forberedt på å gi best effekt, men i dag har dette kommet litt i mørket.

Vi henvender oss først og fremst til moderne vitenskap og lisensierte leger med våre bekymringer.


Kloke gamle menn og kvinner ble høyt ansett - i det minste i noen få århundrer. Før populariteten deres ble de i stedet ansett for å utøve hekseri, og i moderne tid kalles det ofte kvakksalveri, men det er ikke mulig å helt ignorere de helbredende effektene som er tilgjengelige i naturen.

Hvem husker for eksempel ikke barndomens groblad (Plantago major)?

Da du var ute og lekte hele sommeren og ikke hadde tid til å reise hjem for å hente en lapp, tok du helt lydplanteblad fra bakken og pusset det med deg. Grobladene hjelper mot stikk fra forskjellige insekter, mot kløe og svie etter nær kontakt med brennesle, og kan til og med trekke hver ut av en liten abscess eller et stygt sår hvis du teiper det ned og lar det sitte.


Allerede på 800-tallet ble groblad brukt som ingrediens i helbredende salver, og i minst like lenge har Tea Tree-olje blitt brukt til å kurere mange forskjellige hudforhold blant aboriginene i Australia.


I midten av 1900-tallet spredte bruken av bakteriedrepende olje seg til andre deler av verden, og i dag har de fleste av oss sannsynligvis i det minste hørt om det. På australian-bodycare.no kan du lese mer om oljens historie, produksjon og bruk.


I tillegg til det tidligere nevnte Groblad, finnes også mange andre medisinplanter her hjemme. Bruken av ryllik som medisinsk plante er gammel. Allerede på midten av 1700-tallet er det registrert hvordan den friske urten ble knust og brukt på sår. Det fremskynder også helbredelsen av blåmerker og bør være bra mot flått, da de anses å avsky lukten.


Aloe Vera, er ikke i seg selv et husholdningsanlegg, men finnes fremdeles på mange vinduskarm i hjemmene våre. Hvis du kutter av bladet, er det en gel inni som kan lindre solbrenthet og eksem, og hvis du synes planten blir stygg av å bruke den som medisinplante, kan du sette tilbake det kutte bladet ved å sette to tannpirker i snittet og trykke snittet flater sammen. Så vokser den endelig sammen igjen.