Annonsørinnhold

Skal du starte investeringseventyret i sommer?

 

Skal du starte investeringseventyret i sommer?

Det er mange som ønsker å begynne å investere, men som likevel ikke tar tak og faktisk begynner. Er det denne sommeren du skal ta tak å sette deg litt inn i det? Det er ikke slik at du trenger å kunne alt som er om investering og aksjer før du begynner. Det handler mer om å ha litt forkunnskap slik at det blir lettere for deg å forstå markedet når du først er i gang. Til regnfulle sommerkvelder så trengs det en liten ekstra aktivitet, så hvorfor ikke la det være investering?


Det finnes så mye forskjellig man kan investere i og du trenger heller ikke velge det mest risikofylte for å kunne få en god avkastning. Mange fikk med seg Exit sesong 2 som kom tidligere i år og der ser man tydelig at de kjøper og selger aksjer på minutter og vips så var man millionær. Det er kanskje ikke helt slik investeringseventyret ditt vil bli, men det betyr ikke at det ikke kan bli bra av den grunn. 

Er aksjesparekonto billetten til eventyret?

Du kan for eksempel investere i CFD-er, noe som er en mer risikofylt investering. Du kan sjekke her hvis du ønsker å lære mer om CDF-er, men du trenger heller ikke å velge denne risikofylte investeringen. Hvorfor ikke for eksempel starte med en aksjesparekonto? 

En aksjesparekonto er en super måte å drive investering på for deg som tenker langsiktig. Kanskje har du spart opp litt penger, men det er fremdeles et par år til du tenker å bruke dem. Da er aksjesparekontoen perfekt. Dersom du oppretter en aksjesparekonto så trenger du nemlig ikke å betale skatt underveis. Det er først når du tar ut avkastningen, eller gevinsten om du vil, at du må skatte av beløpet. Dersom du setter inn 10.000 kroner kan du faktisk også ta ut opptil 10.000 kroner fra kontoen din når du vil, helt skattefritt.

En aksjesparekonto ser ut som en helt vanlig bankkonto og det er derfor lett for deg å bruke den, selv om du er nybegynner. Her kan du samle alle dine aksjefond og aksjer på ett og samme sted slik at du har full kontroll og slik at du enkelt kan ta en titt på avkastningen din når du ønsker det. Du kan kjøpe og selge underveis helt uten at du trenger å betale skatt og du kan gjøre det rett fra mobilbanken.