Arbeidsliv

Fretex har samarbeidet tett med næringsliv og arbeidsgivere for å få de som står utenfor arbeidslivet tilbake til en arbeidshverdag igjen.

Fretex har fått 1116 mennesker i arbeid

På tross av doblet arbeidsledighet i Norge har Fretex Jobb og Oppfølging hatt ett av sine beste år med over 1000 ansettelser som har en estimert totalverdi på over seks milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Fretex Jobb og Oppfølging har stått imot pandemien og jobbet på spreng for å få folk i arbeid i løpet av 2020. Det har båret frukter.

Hittil i år har 1116 av jobbsøkerne deres fått arbeid, og 203 har påbegynt utdanning som vil gjøre dem bedre kvalifisert.

­– Hemmeligheten er at vi framhever ressursene til jobbsøkerne i stedet for begrensninger, sier daglig leder i Fretex Jobb og Oppfølging, Dag Atle Meinich-Bache.

Brorparten av jobbsøkerne ble ansatt i varehandel, lager og barnehage.

6 milliarder kroner

Foto Rita Bondeson Børke. (Foto: Mester Grønn)

Fretex har samarbeidet tett med næringsliv og arbeidsgivere for å få de som står utenfor arbeidslivet tilbake til en arbeidshverdag igjen.

– Det er viktig akkurat nå, 1000 i jobb tilsvarer en verdi i kroner og øre på over seks milliarder, men i tillegg skaper det stor verdi på motivasjonen både hos de som får jobb, og alle i deres omgangskrets. Det er ingen tvil om at vi alle har behov for litt ekstra motivasjon og gladnyheter nå om dagen, sier han.

Mester Grønn er en av Fretex sine «kunder», og de peker på verdien Fretex bringer, spesielt i en annerledes situasjon.

– Koronapandemien har vært utfordrende for oss alle. Men selv i en slik tid – kanskje spesielt i en slik tid – er vi helt avhengige av gode medarbeidere som har interesser og kvalifikasjoner som passer hos oss, sier personaldirektør i Mester Grønn, Rita Bondeson Børke og legger til.

Dette vår bedriften prøvd ut på en god måte gjennom arbeidspraksis. Den jobben Fretex gjør i forkant for å sikre de rette kandidatene, gjør at Mester Grønn ved flere anledninger opplever at kandidater fra Fretex trekker det lengste strået i senere rekrutteringsprosesser.

– Rekruttering via Fretex skiller seg fra rekruttering via et vikarbyrå. Arbeidsgiver får lav risiko, samtidig som arbeidssøker får vurdere oss som arbeidssted på en grundig måte uten å forplikte seg, sier hun.

400.000 arbeidssøkende

Foto Nina Melsom. (Foto: Moment Studio)

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, er glad for initiativ fra private aktører som får flere i jobb, og understreker alvoret i dagens situasjon.

– På det verste var 400 000 nordmenn arbeidssøkende under koronapandemien. Nå er det viktig at vi alle gjør vårt ytterste for å få folk i arbeid. Vi har stor tro på at arbeid- og inkluderingsbransjen som Fretex er en del av, vil bli enda viktigere i tiden fremover, sier Melsom.

– Vi har begynt innhentingen etter at landet ble stengt ned i mars, men det er fremdeles mange som mangler jobb. Ledigheten vil trolig også til neste år være betydelig høyere enn det vi har vært vant til, tror hun.

– Nå er det også frykt for at ledigheten stiger igjen med nye smittetilfeller og tiltak. Da gjelder det om å finne de mest effektive løsningene for å matche arbeidsgivere og arbeidstakere. Det er viktig at vi får hjulene raskt i gang, da dette igjen skaper større kjøpekraft, som vil komme næringslivet til gode på sikt.

Bare begynnelsen

Foto Dag Atle Meinich-Bache. (Foto Tom Haga - Fretex)

Meinich-Bache i Fretex Jobb og Oppfølging er fornøyd med innsatsen hittil i år, men innser at arbeidet deres er langt fra over.

– 2020 er et vanskelig år for mange, og vi kommer til å fortsette arbeidet vårt for fullt. Vi ønsker først og fremst å bidra til at mennesker med nedsatt arbeidsevne får og beholder arbeid i denne tiden, sier han.

– Målet er lønnet arbeid helt fra starten i en jobbsøkerprosess. Alle har en verdi, og da har man også verdi for å få lønn for det arbeidet man utfører.

Powered by Labrador CMS