Arbeidsliv

DEN NYE TEAM FACILITATOREN holder morgenmøte? Eller er det kanskje sjefens personlige mentale trener som orienterer om ståa? Uansett bør du stålsette deg – nye kolleger er på vei, ifølge Sverige.

Ledig stilling: Mental trener

Nytt år, nye muligheter. Og helt nye yrkestitler.

Publisert Sist oppdatert

Adm.dir, hr-sjef eller økonomidirektør er bare sååå 2015.

Med den store omstillingen som ruller inn over verden, har man som kjent behov for nye ledertyper. Og nye yrkestitler.

Svenske Veckans Affärer har fått et konsulentselskap til å identifisere de nyeste og heteste yrkestitlene for ledere i 2017, skriver Chef.

Følgende fem titler vil ifølge svenske forståsegpåere sette sitt preg på det kommende året. Dette er folk som enhver toppsjef som ønsker å framstå som framsynt og moderne bør vurdere å ansette i sin stab – unnskyld, team.

Kos deg.

Personal teacher (personlig lærer)

De fleste fra møblerte hjem har i årevis selvsagt hatt sin egen personlige trener. men nå skrus ambisjonene et hakk opp, slik at også din intellektuelle utvikling ikke skal råtne på rot. En personlig lærer – eller «teacher», som de sier i Sverige, skal hjelpe deg med å «sette sammen en personlig plan for (etter)utdanning og utvikling.

Futureologist (fremtids-konsulent)

Dette er rollen som holder styr på hva som skjer. Den som har stålkontoll på kommende trender, teknologisk utvikling og ikke minst på de minste tegn til endring i kunde- og forbrukeratferd. Med en god futureologist i ditt team, får du råd om hvilken retning du og din virksomhet bør ta og hvordan dere skal henge med i utviklingen. Kjekt å ha.

Med en god futureologist i ditt team, får du råd om hvilken retning du og din virksomhet bør ta

Privat data-detektiv

Det er vel ingen hemmelighet at vi alle legger igjen en masse digitale spor på vår vei rundt i vår digitale verden. Noen er fortsatt forsiktige, mens andre ikke brur seg. Facebook og Google vet uansett mer om deg enn PST. En privat data-detektiv vil fungere som både politi, advokat og rådgiver når det gjelder ditt og dine ansattes liv på nettet. Og det kan jo sikkert være smart. Tenk om russerne ser i din retning? Dette er noe for eksempel Arbeiderpartiet kunne trenge.

Personlig mental-trener

Du har kontroll på kaloriene og sukkerinntaket og du har tatt merket i Birken. Men hva med det mentale? I en turbulent verden kan det være lettere sagt enn gjort og «finne seg selv» hele tiden. Da kan en personlig mental-trener bli en hit. En sånn som kan hjelpe deg å finne rett innstilling for å oppnå dine mål og til og med kanskje finne en mening med tilværelsen, skriver Chef.

En sånn som kan hjelpe deg å finne rett innstilling for å oppnå dine mål og til og med kanskje finne en mening med tilværelsen

Team facilitator (lagleder)

Mange medarbeidere og eksperter styrer i dag sin egen arbeidsdag uten at det står en eller flere mellomledere over dem og blander seg inn i alt mulig. Samtidig jobber mange også som en del av et større team. En team facilitator bidrar til å få samarbeidet mellom ulike yrkesgrupper og fagfolk til å fungere. Og den problemstillingen er kjent for mange, og kanskje nok ikke helt ny i 2017.

Powered by Labrador CMS