Arbeidsliv

Protestanter marsjerer i gatene mot president Macrons nye Code du Travail.

Protestene mot arbeidsmarkedsreformer i Frankrike falmer

I dag, fredag, skal etter planen Frankrikes president Emmanuel Macron innføre sine kontroversielle arbeidsmarkedsreformer.

Publisert Sist oppdatert

De fleste eksperter er enige om at reformene vil redusere fagforeningenes makt på den enkelte arbeidsplass. Endringene har til hensikt å gjøre det enklere for selskapene å ansette og sparke folk - noe som er krevende i dag.

Frankrike har en av de høyeste arbeidsledighetsratene i Europa på over 10 prosent, selv om ledigheten har pekt nedover de siste par årene.

Fagforeningene markerte anledningen med å arrangere protestmarsjer i Paris torsdag. Men mens fagforeningene selv rapporterte om 55.000 oppmøtte, anslår politiet at antallet protestanter var kun 16.000. Totalt i Frankrike regner man med at 132.000 viste sin misnøye offentlig torsdag.

Ifølge Bloomberg, som har samlet inn tall fra protestene siden innsettelsen av Macron i vår, er antallet protestanter som holder ut raskt dalende. I Juni 2016, før Macron i det hele tatt var kjent som en aktuell kandidat, var det opp mot 200.000 som protesterte mot kommende arbeidsmarkedsreformer, den gang under sosialistpartiets Francois Hollande.

Powered by Labrador CMS