Arbeidsliv

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Regjeringen gir mer penger til opplæring på jobben

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å legge 17 millioner kroner mer i potten til opplæring på landets arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

Totalt vil regjeringen bevilge 197 millioner til ordningen Kompetansepluss arbeid (tidligere Program for basiskompetanse i arbeidslivet, BKA) i år.

– Dette er en helt utrolig bra ordning som drar de store og overordnende diskusjonene om omstilling og kompetanseheving ned på jorda. Den er ubyråkratisk og enkel, og hvert år er det en stor oversøkning til ordningen, derfor ønsker vi å styrke den, sier kunnskapsmininister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Gjennom ordningen kan bedrifter søke om å gi ansatte opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, IKT eller til norsk- eller samiskopplæring. Ekstrabevilgningen i revidert budsjett er særlig ment å gå til å styrke digitale ferdigheter hos voksne.

Bedrifter i en rekke bransjer bruker ordningen, som innebærer støtte til kurs og skolegang i arbeidstiden.

– Den brukes til alt fra å kurse ansatte i jobbens nye operativsystemer til norskopplæring på arbeidsplasser som har mange ansatte som trenger å lære seg norsk, forteller Isaksen.

Over 53.000 arbeidstakere har siden starten i 2006 fått opplæring på jobben på denne måten. Det er dokumentert at opplæringen fører til færre feil, bedre rapportering og motiverte ansatte. I tillegg blir flere ansatte rustet til å ta fagbrev, ifølge Kompetanse Norge , som har ansvar for ordningen.

Powered by Labrador CMS