Arbeidsliv

Aldri før har så mange innvandrere fullført grunnskoleopplæring.

Rekordmange voksne fullfører grunnskolen

For første gang er kvinner i mindretall blant deltakerne på grunnskoleopplæring for voksne.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn 3700 personer fullførte grunnskoleopplæring for voksne i skoleåret 2016/17, opplyser Kompetanse Norge i en pressemelding.

Det er 750 flere enn året før, og mer enn dobbelt så mange som for ti år siden. Aldri før har så mange voksne fullført grunnskoleopplæring i løpet av ett skoleår.

Det er nesten utelukkende innvandrere som tar ordinære grunnskolepoeng for voksne. Denne gruppen utgjør 97 prosent av den totale deltakermassen. Av de som fullførte opplæringen i skoleåret 16/17, var 82 prosent innvandrere.

– Grunnskole er utgangspunktet for det meste av kompetansebyggingen videre. Derfor er det gledelig at antallet voksne som gjennomfører grunnskole fortsetter å øke, sier avdelingsleder Xeni Dimakos i Kompetanse Norge i meldingen.

Flere menn

Til sammen deltok 12.700 i grunnskoleopplæring for voksne i 2016/17, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet. Rundt 9300 av dem gikk på ordinær grunnskoleopplæring, mens 3400 fikk spesialundervisning.

For første gang siden statistikken ble introdusert for 14 år siden, er det flere menn (57 prosent) enn kvinner (43 prosent) som deltar i denne typen opplæring.

Menn har også en høyere gjennomføringsprosent enn de kvinnelige deltakerne, med 62 prosent forrige skoleår. 38 prosent av de som fullførte er kvinner. De seneste årene har fullføringsandelen for kvinner ligget på rundt 40 prosent, opplyser Kompetanse Norge.

Powered by Labrador CMS