Arbeidsliv

Hor flink er du til å si fra når kollegaene har mat mellom tennene?

Sier du fra hvis sjefen har mat mellom tennene?

Ville du ha kommet en kollega til utsetning for at hen ikke skulle dumme seg ut? Færre enn du kanskje tror gir beskjed i småkleine situasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Mat mellom tennene eller åpen buksesmekk. Skal du være grei å si fra? Eller er det litt for flaut.

Hvor ærlige er vi overfor kollegaer, naboen og fremmede mennesker på vår vei? Og hvor langt vil vi gå for å unngå at de dummer seg ut? Det har YouGov undersøkt.

De fleste har nok opplevd å komme hjem fra jobb, et møte eller lignende og oppdage at buksesmekken var åpen, eller at de hadde matrester mellom tennene. Ergrelsen over ikke å ha fått greie på det kan være stor.

YouGov har undersøkt hvor mange som ville fortelle en fremmed eller sine kollegaer og bekjente at de hadde mat mellom tennene.

Hvert tredje person

Bare hver tredje person ville sannsynligvis fortelle en fremmed at hen har mat mellom tennene, mens de fleste nordmenn 74 personer ville fortelle det til sine kollegaer eller bekjente, skriver YouGov i en pressemelding.

Når det gjelder å ha glemt å dra opp glidelåsen i buksen, ville færre enn hver tredje nordmann (28 prosent) fortelle det til en fremmed.

Det er særlig de unge mellom 18 og 29 år som sannsynligvis ikke ville si noe, hvis de så en fremmed med buksesmekken åpen. Bare 19 prosent ville komme en fremmed til unnsetning.

83 prosent av befolkningen ville til gjengjeld fortelle en kollega eller bekjent at buksesmekken var åpen. Det er særlig kvinner (88 prosent mot 78 prosent av menn) som sannsynligvis ville fortelle det til en kollega eller bekjent.

Powered by Labrador CMS